10 sept. 2014 | 14:59

Intel lansează Edison, platforma de calcul cât un timbru

ACTUALITATE
Intel lansează Edison, platforma de calcul cât un timbru

Intel susține în această perioadă Developer Forum și a lansat noi instrumente pentru dezvoltatori, tehnologii pentru tablete, dispozitive purtabile și PC-uri. Cel mai interesant produs este însă Intel Edison, platforma de calcul cât un timbru.

Brian Krzanich, director Intel, anunță platforma Intel Edison

Intel Edison, un computer de dimensiunea unui timbru cu wireless încorporat, anunțat la CES, este acum disponibil pe piață. Platforma este creată pentru a oferi inovație rapidă și a-i ajuta pe inventatori, antreprenori și designerii de produse să dezvolte dispozitive, simplificând în același timp procesul de design, reducând costurile și crescând rezistența.

Citește și: Intel Core M, procesorul pe care să îl vrei în laptop sau tabletă: silențios și cu autonomie mai mare

„Cu portofoliul nostru extins și instrumentele pentru dezvoltatori dedicate unor segmente cheie aflate în creștere, sisteme de operare și dispozitive, le oferim dezvoltatorilor hardware și software noi modalități de a crește, precum și flexibilitate în design“, a declarat Brian Krzanich, director executiv al Intel. „Dacă este inteligent și se conectează, cel mai bine o face cu Intel“, a spus el.

Intel Edison lângă un timbru. Cam atât de mic este.

Intel Edison

Alte produse interesante lansate de Intel

Intel a anunțat disponibilitatea comercială a modemului Intel XMM 7260, integrat în smartphone-ul Samsung Galaxy Alpha în Europa și alte piețe regionale. Modemurile Intel XMM 7260 și Intel XMM 7262 suportă unele dintre cele mai rapide standarde mobile din industrie, oferind transmisii de date Categoria 6 până la 300 Mbps.

Intel Wireless Gigabit Docking ar trebui să ofere o experiență wireless completă, care include docking și încărcare wireless și a fost prezentat cu ajutorul unui design de referință bazat pe un procesor Intel pe 14 nanometri. Mai mult, dezvoltatorii au văzut în premieră viitoarea generație a gamei de procesoare Intel Core pe 14nm pentru 2015.

Fizicianul Stephen Hawking s-a alăturat conferinței prin intermediul videoconferinței pentru a discuta despre cum tehnologia pentru persoanele cu dizabilități este adesea un teren bun pentru tehnologia viitorului. Având legătură cu participarea lui Hawking la conferință, Intel a prezentat Proiectul Connected Wheelchair, un concept creat de internii Intel, parte a programului Intel Collaborators. Acest proiect a demonstrat cum obiectele standard pot fi transformate în mașini conectate, furnizoare de date, cu ajutorul kit-ului de dezvoltare Intel Galileo, bazat pe procesorul Intel Quark, soluțiilor Intel Gateway pentru Internet of Things, cu produsele de securitate Wind River și McAfee.

La IDF 2014, dezvoltatorii vor avea parte de 164 de sesiuni tehnice cu experții Intel și cu cei din industrie. Intel și peste 180 de companii din lume vor prezenta 700 de inovații și viitoare tehnologii la IDF Industry Technology Showcase.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele