18 iun. 2014 | 13:50

Imprimanta 3D Ekocycle Cube funcţionează cu… peturi de Coca-Cola

ACTUALITATE
Imprimanta 3D Ekocycle Cube funcţionează cu... peturi de Coca-Cola

O nouă   anunţată în urmă cu câteva zile poartă numele de Ekocycle Cube şi promovează în mod direct reciclarea bidoanelor de plastic.

ekocycle will.i.am Coca Cola

Imprimantele 3D sunt din ce în ce mai populare, mai ales când sunt construite cu scopul principal de a fi mai accesibile pentru cei mai mulţi dintre noi.

O nouă creaţie dedicată realizării de obiecte 3D, realizată de 3D Systems, poartă numele Ekocycle Cube şi are parte de promovare din partea unor nume foarte interesante: Will.i.am şi Coca Cola. Ca un mic detaliu, producătorul de sucuri şi artistul au colaborat pe partea de soluţii eco şi reciclabile încă din 2011.

Din aceeaşi campanie ecologică face parte produsul de mai sus, care vine la câteva luni după ce Will.i.am, la începutul acestui an, a mărturisit într-un interviu pasiunea sa pentru imprimante 3D. Deşi e greu de apreciat dacă este una dintre primele de acest gen, cu o echipă solidă de marketing în spate, imprimanta are toate ingredientele pentru un succes răsunător. Ekocycle foloseşte plastic de orice fel la procesul de imprimare, chiar şi dacă acesta vine sub forma de peturi folosite de Cola.

Având în vedere că se dorea de mult transformarea procesului de imprimare 3D într-unul mai ecologic, Ekocycle începe să arate din ce în ce mai bine. O mare parte din designul acestui model este imprumutat de la o altă creaţie a celor de la 3D Systems. Cu mici inserţii de culoare roşie pe interior, imprimanta are aspectul unei cutii nu foarte mari ce imprimă exclusiv cu filament din plastic reciclat. Din fiecare cartuş folosit de Ekocycle, aproximativ 25% constă în PET-uri de plastic.

Pentru interacţiunea cu imprimanta, poate fi folosit atât panoul sensibil la atingere din partea din faţă, cât şi un PC. Piesele imprimate pot avea o dimensiune maximă de 15 x 15 x 15 centimetri şi din fabrică include o galerie generoasă de modele 3D cu care puteţi experimenta, precum inele, peniţe de chitară, carcase de telefon şi altele. Rezoluţia cea mai mare la care poate imprima este de 70 de microni. Ca şi culori, cartuşele disponibile pentru achiziţie, care momentan au un preţ necunoscut, vor fi de culoare neagră, roşie, albă şi ,,naturală”.

Ekocycle ar trebui să ajungă la comercianţii specializaţi în câteva luni, la un preţ de 1200 de dolari sau echivalent.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele