02 ian. 2014 | 15:30

Directorul de Design de la New York Times pleacă la Apple

ACTUALITATE
Directorul de Design de la New York Times pleacă la Apple

Noul trend în materie de tranziții la nivel înalt par să fie intrarea în domeniul tehnologic al unor personalități media.

Arem-Duplessis Design Director

Fie că e vorba de posturi de design, management sau directori de producție, aceste mutări sunt considerate de bun augur, mai ales când sunt ocupate de o persoană cunoscută. Anul trecut, Katie Couric, jurnașist de televiziune și David Pogue editor tech în presa de specialitate, s-au alăturat companiei Yahoo. Apple l-a luat recent sub tutela sa pe fostul director de design de la New York Times, Arem Duplessis, iar momentan nu se cunoaște rolul acestuia în cadrul companiei. Se presupune că acesta va face parte din echipa de marketing a gigantului tehnologic. Arem Duplessis a lucrat pentru New York Times mai bine de 10 ani, și a fost în spatele unora dintre cele mai memorabile coperți de reviste.

Apple se bazează foarte mult pe design, acesta este și motivul pentru care implică oameni foarte bun în acest domeniu. Pentru Apple design-ul este un fel de religie, pe care o urmează cu sfințenie fie că este vorba de un produs nou, fie că este vorba de o simplă literă. Totul trebuie să arate foarte bine, motiv pentru care de multe ori și reușesc ceea ce își propun. Acesta este de altfel și moto-ul lui Arem Duplessis, care a fost apreciat de multe ori în cadrul design-ului de revistă, iar echipa de design pe care o conducea la New York Times a câștigat consecutiv, timp de trei ani, titlul de ”Echipa de Design a Anului”.

”Am lucrat cu unii dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă și a fost una dintre cele mai interesante experiențe din viața mea. Mă simt foarte norocos că am ocazia să experimentez o astfel de propunere. Acestea fiind spuse, este timpul pentru un nou capitol în viața mea, și pentru alte provocări.” a declarat Arem Duplessis.