07 nov. 2014 | 14:38

De ce am fost forțați să trecem la Facebook Messenger

ACTUALITATE
De ce am fost forțați să trecem la Facebook Messenger

Facebook a generat o isterie online vara această când și-a forțat utilizatorii să treacă la aplicația Messenger. Acum, explică de ce a făcut asta și nu este deloc absurd.

Facebook Messenger

FOTO Razvan Băltărețu/Playtech

La finalul lunii iulie, Facebook a început migrarea utilizatorilor de chat spre aplicația Messenger disponibilă pe Android, iOS și Windows Phone. Cum era de așteptat, totul a explodat într-o isterie generală pe Internet, utilizatorii plângându-se că n-au drept de a alege. Într-un video interviu, Mark Zuckerberg a explicat de ce Facebook a ales această strategie.

„Conversatul online este unul dintre puținele lucruri pe care oamenii le fac mai mult decât să navigheze pe rețele sociale. În unele țări, 85% din oameni sunt pe Facebook, dar 95% folosesc SMS-ul și alte soluții de mesagerie. Le-am cerut utilizatorilor să instaleze o nouă aplicație, ceea ce n-a fost prea plăcut, dar dacă vrem să facem bine treaba asta, trebuie să ne concentrăm pe o așa experiență și s-o construim“, a spus Mark Zuckerberg, directorul și fondatorul Facebook. În fapt, aplicația Messenger funcționează mult mai bine decât cea dedicată rețelei sociale, dar obiceiurile vechi ale utilizatorilor n-au murit prea ușor.

facebook messenger 5

„De ce nu am lăsat instalarea aplicației la decizia utilizatorilor? Am vrut să creăm un serviciu bun pentru toți. Messenger este mai rapid și mai potrivit conversațiilor, dacă îl folosești, răspunzi mai repede mesajelor“, a mai spus Zuckerberg. Într-adevăr, aplicația are mai multe funcționalități, poate agrega și SMS-uri în ea, poate să țină mai bine contul grupurilor de chat în care ești inclus. Zilnic trec 10 miliarde de mesaje prin Facebook, a mai spus acesta, citat de TechRadar.

O altă problemă cu Messenger a fost și lista de permisiuni pe care le cerea de la utilizatori. Spre exemplu, Messenger îți poate administra SMS-urile, astfel că îi dai dreptul să primească, citească, trimite și editeze mesajele text. Apoi, poate citi jurnalul de apeluri, identifica informații despre apeluri și să apeleze numere de telefon (asta poate duce la cost suplimentar pe factură). Messenger poate comasa contactele din agendă cu cele de pe Facebook și îți cere numele de utilizator (poți da skip). De asemenea, poate descărca fișiere fără notificare (imagini, documente sau altele) și împiedică intrarea dispozitivului în standby. Toate acestea sunt explicate aici și de ce nu sunt atât de rele.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele