02 nov. 2014 | 10:00

Creative Sound Blaster X7 este un nou gadget multifuncţional pentru audiofili

ACTUALITATE
Creative Sound Blaster X7 este un nou gadget multifuncţional pentru audiofili

În curând veţi putea achiziţiona soluţia perfectă de amplificare şi decodare audio pentru orice dispozitiv din casă sub forma Sound Blaster X7.

creative sound-blaster-x7

Deşi, la nivel global, cea mai mare parte a utilizatorilor de PC-uri şi playere audio începe cu paşi mici să investească mai mult în soluţii de audiţie, în continuare gadgeturile din acest domeniu cu preţuri de câteva sute de dolari sunt clasificate ca fiind dedicate audiofililor.

În această categorie intră şi dispozitivul de mai sus cu numele de X7. Începând cu luna decembrie, când acest aparat va ajunge pe piaţă, va avea un preţ de 400 de dolari. Dacă respectiva cifră nu v-a eliminat din start din publicul ţintă, merită să înţelegeţi un pic mai bine cu ce se ocupă. Trecând peste un design futurist şi o construcţie realizată în mare parte din metal, Sound Blaster X7 este o boxă ce poate interacţiona fără prea multe dificultăţi cu un spectru foarte mare de surse de semnal.

Amplificatorul de 100 de watt vine poziţionat la interior după un convertor digital către analog de înaltă rezoluţie pe 24bit/192KHz capabil de 127dB. Prin intermediul unui port USB va comunica cu un PC sau smartphone, pe când televizoare sau console de gaming vor folosi intrarea digital optică a aparatului. Playerele clasice vor exploata o intrarea stereo de 3,5 milimetri, pe când tabletele şi telefoanele inteligente, care şi-au propus să evite firele, vor putea utiliza o conexiune Bluetooth sau NFC.

Pentru că suntem în 2014, nu trebuie să uităm trecerea în revistă a unor aplicaţii dedicate pentru PC sau mobile. Acestea vor purta numele de Sound Blaster X7 Control Panel pe computer sau Sound Blaster Central pe iOS sau Android şi vă vor oferi toate uneltele de care aveţi nevoie pentru personalizarea experienţei audio pe care o veţi trăi.

Cei de la Creative au un portofoliu destul de impresionant când vine vorba de boxe şi plăci de sunet, atât interne cât şi externe. Din acest motiv, este foarte probabil că la 400 de dolari noua Sound Blaster X7 să nu dezamăgească. Singura mea problemă constă în preţul prohibitiv care va reuşi din start să descurajeze foarte multe persoane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele