08 iun. 2014 | 14:34

Control prin gesturi pentru orice calculator cu tastatura Leap Motion [VIDEO]

ACTUALITATE
Control prin gesturi pentru orice calculator cu tastatura Leap Motion [VIDEO]

Leap Motion, producătorul senzorilor care permit coordonarea unui calculator cu ajutorul mâinilor a anunțat că tastatura cu senzorul inclus va fi disponibilă pentru orice gadget în perioada următoare.

leap Motion

La Computex 2014 din Taiwan, Leap Motion a anunțat că parteneriatul cu HP se extinde. Până acum, senzorii Leap Motion erau integrați într-o tastatură HP, dar și în laptopul HP Envy 17. Tastatura va fi disponibilă în curând singură, la prețul de 99 de dolari. Cu ajutorul acesteia, pe lângă tastare și controlul unui sistem de operare, vom putea să folosim senzorii Leap Motion pentru diverse aplicații.

Un video cu laptopul HP cu Leap Motion

Tastatura noi o recomandăm pentru câteva categorii de clienți. Dacă sunteți un pasionat de gadgeturi, e o noutate care trebuie încercată. Dar puteți să încercați tastatura și dacă sunteți un designer, grafician sau încercați să dezvoltați aplicații. Momentan Leap Motion nu a anunțat de când va fi disponbilă tastatura, dar ea deschide drumul către noi aplicații interesante.

Leap Motion

Tastatura HP cu Leap Motion inclus

Cum se prezintă Leap Motion la teste?

În august 2013, Tech Adevărul (care face parte acum și din echipa playtech.ro) a testat Leap Motion pentru a realiza cum funcționează. Practic, Leap Motion creează în aer o semisferă de până la un metru în care poți mișca mâinile, degetele și alte obiecte. Acțiunile noastre se duc către un computer.

Leap Motion costă 80 de dolari în SUA și ajunge la peste 100 de dolari, dacă îl comanzi din România. Gadgetul se conectează la un calculator prin două cabluri. Mișcările sunt înregistrate de două camere și trei LED-uri infraroșii. Precizia acestuia este de 0,01 milimetri.

Am descoperit, testându-l, că gadgetul este dependent de aplicații care să fie compatibile. Utilitatea sa nu este foarte mare în acest moment. E interesant să navighezi pe Google Earth doar cu ajutorul mâinii sau să joci Cut the Rope.

Video de Răzvan Băltărețu

O alternativă interesantă la Kinect sau Leap Motion, descoperită de noi la MWC 2014 e Eye Tribe. Acesta este produsul unei companii din Danemarca, încă în faza dezvoltării, dar care permite controlul jocurilor doar cu privirea. Nici măcar capul nu trebuie mișcat, privirea controlează totul.

Eye Tribe

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele