09 ian. 2014 | 18:10

CES 2014: EVGA Torq X10, un nou mouse de gaming performant

ACTUALITATE
CES 2014: EVGA Torq X10, un nou mouse de gaming performant

Titlul de mai sus sună de parcă ar fi un lucru obișnuit pentru EVGA să lanseze mouși de gaming, nu este chiar așa.

evga_torq

Adevărul este că EVGA nu a prezentat un interes deosebit pentru periferice. Mai recent probabil a înțeles că piața de hardware va continua să scadă simțitor, și că ar fi bine să se reprofileze și pe alt segment decât cel al plăcilor de bază și plăcilor video performante. Torq X10 este un mouse de gaming fabricat cu unele dintre cele mai bune materiale pentru aceste periferice. Senzorul are o rezoluție de 8200 dpi, un sistem de ajustare al greutății, nouă butoane programabile, și un sistem unic de modificare a dimensiunilor acestuia. Utilizatorul poate modifica lungimea și înălțimea mouse-ului pentru a îl ține cât mai ergonomic în mână.

Suprafața exterioară a Torq X10 este realizată aproape integral din fibră de carbon, switch-urile sunt de tip Omron și sunt garantate să reziste până la 20 de milioane de apăsări, baza este din metal pentru a oferi rigiditate mouse-ului. Senzorul de tip Avago 9800 cu o rezoluție de 8200 dpi și un pooling rate de 1000Hz este cea mai bună alegere pentru un gamer înrăit sau doar pentru un utilizator ce prețuiește foarte mult desktop-ul și confortul său.

Picioarele sunt realizate dintr-un material compozit, sunt de cele mai mari dimensiuni pe care le-am văzut la un mouse până acum și asigură o mișcare fluidă opunând rezistență foarte redusă la mișcare.

EVGA Torq1

EVGA Torq2

EVGA Torq3

EVGA Torq4

EVGA Torq5