06 iun. 2014 | 11:06

Canon are „norișorul“ său. Ce alternativă ne oferă pentru stocarea fotografiilor

ACTUALITATE
Canon are „norișorul“ său. Ce alternativă ne oferă pentru stocarea fotografiilor

Pe lângă multe alte opţiuni de a vă stoca fotografiile în cloud, Canon a dat drumul zilele trecute la propria alternativă. Se numește Irista și oferă un spațiu rezonabil de stocare.

Canon Irista

este al celor de la Canon și a fost iniţiat în urmă cu aproximativ doi ani. Aparent, întreaga perioadă în care aţi putut stoca un număr nelimitat de fotografii în acel serviciu de cloud a fost un test pentru Irista. Ca un mic detaliu, acest nou serviciu al celor de la Canon este dedicat exclusiv fotografilor. Nu suportă nici un alt fel de fişiere.

Irista poate fi considerat o alternativă la Dropbox, Google Drive sau Microsoft One Drive. Acesta este încă un mod de a vă face backup la fotografiile personale în cloud, de unde ulterior le puteţi partaja sau descărca înapoi pe PC la rezoluţia lor nativă. Pe partea de partajare, momentan este limitat doar la Flickr şi Facebook, deşi nu este exclus să suporte în viitorul apropiat şi Twitter sau Instagram. Pe lângă faptul că puteţi urca pe Irista fotografii la orice rezoluţie şi în orice format, inclusiv RAW, platforma vă permite să vi le sortaţi pe albume şi să le asociaţi etichete pentru a le găsi mai uşor.

În plus, aveţi câteva opţiuni de bază pe partea de editare, iar dacă vreţi, puteţi modifica până şi EXIF-ul. Pentru a uşura partea de upload, există şi o aplicaţie de PC pe care o puteţi folosi, iar dacă nu aveţi încredere în siguranţa fotografiilor voastre de pe Facebook sau Flickr, le puteţi descărca de pe acele servicii pe Irista.

Irista poate fi accesat la www.irista.com şi gratuit vă oferă 10GB de spaţiu. Pentru aproximativ 25 de lei pe lună sau 250 de lei pe an puteţi face un upgrade la 50 de GB de spaţiu, în timp ce 100 de GB vă costă 55 de lei pe lună sau 550 lei pe an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele