13 mai 2014 | 20:00

BMW dezvăluie stația solară de încărcare pentru automobilele electrice

ACTUALITATE
BMW dezvăluie stația solară de încărcare pentru automobilele electrice

BMW a dezvăluit recent stația solară de încărcare pentru automobilele electrice. Anunțul face parte din lansarea noului model BMW i8 La Los Angeles, o mașină sport hibridă.

BMW Carport

Conceptul pentru BMW Solar Carport este destul de simplu, o pergolă deschisă cu panouri solare pe acoperiș, sub care se poate parca mașina. Odată cu livrarea primelor modele de BMW i3, pare că producătorul este hotărât să demonstreze cât de serios este legat de conceptele de mașini ecologice. Suporții sunt realizați din bambus, care, datorită ritmului său accelerat de creștere este considerat o resursă sustenabilă. Restul cadrului este compus din fibră de carbon și deține același design ca noile automobile BMW i3 și BMW i8.

Noul Solar Carport este gândit să funcționeze alături de sistemul BMW i Wallbox Pro, care încarcă bateria automobilului mai rapid decât cablul oferit standard, cu o eficiență de până la 80% în mai puțin de 2 ore. Orice surplus de energie de la panourile solare poate fi redirecționat către căminul utilizatorului după încărcarea completă a automobilului. Nu au fost menționate încă date despre eficiența panourilor solare folosite la încărcarea mașinii, șau cât de repede se face o încărcare completă în condiții favorabile.

BMW i8 are o autonomie de aproape 30 de kilometri cu bateria încărcată, funcționând doar în mod electric, însă este totuși un hibrid și nu este gândit să funcționeze doar cu electricitate. Tesla Model S are o autonomie de aproape 10 ori mai mare, aproximativ 300 de kilometri cu bateria complet încărcată.

BMW Carport 2

BMW Carport 3