03 nov. 2014 | 11:00

Apple promite că niciun alt gadget nu te va trezi la fel de bine ca Watch

ACTUALITATE
Apple promite că niciun alt gadget nu te va trezi la fel de bine ca Watch

 va veni cu un sistem creativ de a vă trezi dimineaţa bazat pe vibraţii şi senzori haptici.

apple-iwatch-front-ui vibratii trezire

Nu există o dată oficială de lansare pentru Apple Watch, deşi ultimele informaţii fac referire la primăvara anului 2015. Până atunci însă, aflăm tot felul de informaţii legate de funcţionalitatea ceasului inteligent creat în Cupertino. Cea mai recentă a fost făcută publică zilele trecute de Jon Ive în cadrul unui discurs susţinut la Muzeul de Artă Modernă din San Francisco.

În respectivul context, directorul de design al Apple a făcut referire la un sistem silenţios de trezire prezent în Apple Watch. Pe lângă faptul că a clasificat întregul proiect pentru un ceas inteligent ca fiind mai complicat decât cel pentru realizarea unui iPhone, tot atunci a explicat cum vă va trezi ceasul dimineaţa. Din câte se pare, experienţa va fi similară cu o atingere pe încheietură, un tap, mai degrabă decât o vibraţie a întregului gadget. Pentru respectiva acţiune, vor fi angrenate un senzor de vibraţii şi motorul Taptic prezent în aparat, aceeaşi combinaţie responsabilă de alerte atunci când primiţi diverse notificări de la smartphone.

Partea dubioasă a acestui anunţ este că nu ştiu exact câţi posesori ai ceasului creat de Apple vor dormi cu el la mână. În contextul în care este aproape sigur că este foarte probabil ca respectiva activitate să se desfăşoare noaptea şi metodologia de trezire să nu vă fie de folos.

În practică, multe alte gadgeturi precum Up24, Fitbit sau Pebble vă pot trezi prin vibraţii. Rămâne acum să vedem în realitate dacă sistemul implementat în Apple Watch este cu mult mai diferit faţă de alternativele prezente de mult timp pe piaţă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele