23 apr. 2014 | 02:44

Apple introduce politica de buy-back

ACTUALITATE
Apple introduce politica de buy-back

Apple a decis să introducă, politica de reciclare pentru toate produsele sale, chiar și de buy-back, dacă acestea sunt puțin folosite.

Apple buy-back

Conceptul din spatele acestei mișcări a lui Apple este ideea lui Tim Cook, ”de a lăsa mediul înconjurător mai bun decât l-am găsit”. În practică, toate Apple store-urile autorizate vor primi de acum dispozitive Apple, indiferente de vechimea lor, în scopul de a fi reciclate. Dacă acestea arată suficient de bine și funcționează perfect, și pot fi resigilate, utilizatorul respectiv poate primi credit în magazinele Apple, pentru achiziția oricăror alte dispozitive.

Ocazional Apple va avea și evenimente dedicate reciclării produselor altor companii însă nu se știe dacă veți primi credit în magazin pentru că ați renunțat la un smartphone Samsung. E drept, inițiativa este bună, și momentan este doar la nivel de teasing pentru toți utilizatorii, după cum spune și site-ul producătorului  pe o pagină dedicată. Nu se cunosc limitele ofertei, ce dispozitive pot fi aduse, și care este nivelul de răscumpărare stabilit pentru acestea. Cel mai probabil vor exista o serie de reguli iar analiza produselor va fi făcută pe loc în magazin. Nu se știe dacă această promoție va fi disponibilă și pentru partenerii autorizați Apple, sau mai exact dacă în Europa se va putea face acest lucru.