22 mai 2014 | 16:04

Allview X2 Soul, „probabil” cel mai subțire smartphone din lume

ACTUALITATE
Allview X2 Soul,

Allview X2 Soul este ultimul model de smartphone, lansat astăzi de compania Allview și se intitulat „cel mai subțire smartphone din lume”.

Allview X2 Soul (1)

Allview X2 Soul este un dispozitiv cu specificații bune, elegant și chiar foarte subțire, cu o carcasă de 5,55 mm, după cum spune producătorul. Atât pe ecran, cât și pe partea din spate este acoperit cu un strat Gorilla Glass, ecranul este unul de tip AMOLED de 5 inci cu rezoluție FullHD. La interior se regăsesc un procesor Octa-Core MediaTek MT6592 cu frecvență de 1.7 GHz, 2 GB memorie RAM,și un cip grafic Mali 450. Camera principală are 13 Megapixeli, este produsă de Sony și are capabilități de filmare FullHD și fotografiere HDR. Camera secundară este de 5 Megapixeli, special creată pentru amatorii de selfie-uri și are o deschidere de 95 de grade, pentru a cuprinde în acel ”selfie” cât mai multe fețe cunoscute.

Allview X2 Soul deține un amplificator audio Yamaha și are capabilități de atenuare a zgomotului de fond cu ajutorul celor două microfoane instalate. Acumulatorul este de 2300 mAh, suficient pentru o zi întreagă de folosință medie. Allview X2 Soul este disponibil în două variante de culoare, alb și negru, și are un preț de 1499 Lei.

Acum, nu contestăm afirmația „cel mai subțire smartphone din lume”, mai ales pentru faptul că este identic cu Gionne Elife S5.5, atât ca dimensiuni, cât și ca specificații, singura diferență fiind logo-ul Allview de pe spatele acestuia. Sigur, Gionne nu este un produs destinat pieței europene, ci mai degrabă pentru Asia și India, însă e ciudat să precizezi că ai cel mai subțire smartphone din lume. Mai exact,” Grosimea de numai 5,55 mm îl plasează în fruntea clasamentului celor mai subţiri telefoane din lume.”

Practic, există două variante identice al aceluiași dispozitiv, destinate pentru două piețe diferite și, mai important, cu două nume de brand diferite. Gionne este, până la urmă, producător, iar Allview poate fi denumit cel mult integrator, dacă nu importator și „branduitor”.

Allview X2 Soul (3)

Allview X2 Soul (2)