11 iun. 2014 | 12:00

Alienware Alpha – sistem de gaming pentru sufragerie

ACTUALITATE
Alienware Alpha - sistem de gaming pentru sufragerie

Înfăţişat mai degrabă ca o consolă de gaming cu Windows, decât un desktop clasic, este o unealtă de gaming cu personalitate.

Alienware_Alpha_steam box consola gaming

Arată spectaculos, ca toate sistemele create vreodată de . Deşi este construit în jurul unui design menit pentru un Steam Machine, pentru că Steam OS de la Valve nu va fi finalizat până la lansarea oficială a acestui PC, denumirea sa rămâne în dilemă. Deoarece va fi livrat implicit cu interfaţa Steam Big Picture pusă peste un sistem de operare Windows şi în pachet este inclus un controller de Xbox 360 sau PS4, producătorii preferă titulatura de consolă. În orice caz, este foarte important de reţinut că, după momentul lansării sistemului de operare bazat pe Steam, va există o metodă foarte facilă prin care să se facă tranziţia la noua platformă.

În contrast cu alte sisteme de gaming Alienware, Alpha încearcă o cu totul altă abordare faţă de consumator. Fiind vorba de o configuraţie mult mai accesibilă financiar, 550 de dolari pentru configuraţia de bază, targetul este cu totul altul. Gândiţi-vă numai la faptul că, implicit, ne referim la un procesor Intel Core i3 Haswell, upgradabil până la Core i7 şi la 4GB DDR3 1600, upgradabil până la 8GB.

În rest, nu lipsesc din ecuaţie un GPU NVDIA pe arhitectură Maxwell cu 2 GB de memorie dedicată (probabil un GeForce GTX 750Ti) şi un hard disk decent de 500GB, upgradabil până la 1TB. Punctul său forte este conectica generoasă. Aceasta include WiFi AC / BT 4.0, upgradabil la MIMO 2×2 WiFi, HDMI Out cu sunet pe 8 canale şi suport pentru ieşire video 4K, HDMI In pentru pass-through, Gigabit Ethernet, 2x USB 3.0, 2X USB 2.0 şi Optical Audio Out. Iniţial, sistemul de operare va fi Windows 8.1 pe 64 de biţi.

Alienware Alpha urmează să ajungă la primii utilizatori în trimestrul patru al acestui an, cu scurt timp înainte de perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt foarte curios la ce preţ va ajunge în ţara noastră şi cât de similară va fi experienţa oferită cu cea de către o consolă. Nu de alta, dar nu este inclus în pachet un mouse şi o tastatură.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele