30 aug. 2014 | 16:00

Află dacă bateria de pe iPhone 5 e stricată și cum o poți înlocui în România

ACTUALITATE
Află dacă bateria de pe iPhone 5 e stricată și cum o poți înlocui în România

Apple a extins programul de înlocuire a bateriilor unor telefoane iPhone 5 la nivel global. Astfel, compania americană a decis să înlocuiască toți acumulatorii unor anumite modele din cauza unor defecte de fabricație. 

iPhone-5_thumb.jpg

Aveți un iPhone 5 vândut între septembrie 2012 și ianuarie 2013? Atunci s-ar putea să fiți eligibil pentru programul de înlocuire a bateriei. Practic, Appple a descoperit că un procentaj foarte mic de dispozitive iPhone 5 pot manifesta brusc o autonomie mai mică și necesită încărcări mai frecvente. Oricum, aceste probleme sunt greu de descoperit empiric, mai ales că iPhone 5 nu e un telefon cu autonomie extinsă.

Programul a început în Statele Unite și continuă acum în toată lumea, inclusiv în România. Tot ce trebuie să faceți este să vă duceți la acest link și să introduceți numărul serial al telefonului. Pentru a ajunge la el trebuie să vă duceți în setări General – Informații și acolo vedeți numărul serial. Puteți vedea cum arată aceste meniuri de pe iOS 7 și iOS 6 în imaginea de mai jos.

ios 7 ios 6

Dacă dispozitivul vostru este printre cele afectate, găsiți cei trei furnizori de service care vă pot ajuta – iStyle, Noumax sau Cordon Electronics. (Harta este aici). Apple avertizează că dacă ecranul este crăpat, atunci bateria nu poate fi înlocuită pur și simplu fără cheltuieli. Ca să fie deschis, un iPhone trebuie să aibă toate componentele în stare bună, așadar s-ar pute asă vă treziți și cu nevoia de a înlocui ecranul din acest motiv.

Află mai multe despre iPhone 6

Vlad Andriescu este Redactor-Șef, start-up.ro. Când nu e în căutarea următorului Steve Jobs, scrie despre trecut și viitor. vezi toate articolele