04 iul. 2013 | 15:40

Un dispozitiv cu Intel Bay Trail depaseste scorul Xperia Z Ultra obtinut pe AnTuTu

ACTUALITATE
Un dispozitiv cu Intel Bay Trail depaseste scorul Xperia Z Ultra obtinut pe AnTuTu

Dupa ce a aparut o informatie despre rezultatul Sony Experia Z Ultra pe AnTuTu, un alt echipament, cu noul procesor Intel Bay Trail, a depasit toate performantele.

Bay Trail_AnTuTu

Astfel, Sony Xperia Z Ultra, conform benchmark-ului AnTuTu, cu noul Snapdragon 800 cu patru nuclee Krait 400, depasea competitorii cu un scor de 34.758 puncte, inclusiv modelul Samsung Galaxy S4 Advanced, care ajunsese in acelasi benchmark la 31.491 puncte.

Noul dispozitiv care le-a depasit performantele ruleaza sistemul de operare Android 4.2.2 pe un procesor Intel din urmatoarea generatie destinata echipamentelor mobile, Bay Trail, ajungand la un punctaj ce depaseste binisor nivelul de 40.000 de puncte, respectiv la 43.416 puncte. Misteriosul terminal, care apare cu numele de cod byt_t_ffrd10, se pare ca rula procesorul la numai 1,1 GHz. Cum noua generatie de procesoare a celor de la Intel se pot duce la o frecventa de 2,1 GHz, este greu de spus care va fi scorul maxim ce ar putea fi atins la acest nivel maxim al frecventei.

Bay Trail este un upgrade major al liniei de chipseturi pentru mobile produsa de Intel, Atom, si are inclusa o noua microarhitectura, precum si un modem LTE. Noua microarhitectura, cunoscuta sub denumirea Silvermont si este de 22 nanometri. De asemenea, aceste noi chipuri au pana la opt nuclee, primele lansate fiind cu quad-core.

Bay Trail va fi inclus in tablete care vor rula atat sistemul e operare Android, cat si Windows 8.1, aceste portabile, despre care se aude ca vor fi lansate cu ocazia sarbatorilor de iarna, avand un pret estimat de 399 de dolari.Bay Trail_AnTuTu_2

Bay Trail_AnTuTu_1