11 aug. 2013 | 11:18

Tegra Tab – Dupa ce a lansat Shield, NVIDIA se apuca si de tablete

ACTUALITATE
Tegra Tab -  Dupa ce a lansat Shield, NVIDIA se apuca si de tablete

Nu au trecut decat cateva saptamani de cand NVIDIA a anuntat consola de gaming cu Android intitulata si acum aflam detalii despre Tegra Tab.

nvidia tegra 4 tab android tableta

Pana anul trecut, o ducea destul de bine la capitolul procesoare pentru terminale mobile. Tablete cu Tegra 3 erau peste tot si acelasi SoC si-a gasit loc in cateva smartphone-uri. Nu de acelasi succes s-a bucurat compania americana si cu Tegra 4. Desi arata foarte bine in teste, producatorii de dispozitive pe arhitectura ARM au preferat in ultima perioada sa mearga pe componente de la Qualcomm, gen Snapdragon 600 pentru a-si propulsa noile aparate. Faptul ca Snapdragon 800 este de asemenea cu procesor spectaculos nu este nici pe departe un semn bun pentru NVIDIA.

Incercand probabil sa-si schimbe norocul cu propria mana, compania condusa de Jen-Hsun Huang a inceput sa cocheteze si cu productia de console de gaming si tablete. Daca Shield este o consola pe care o gasim deja pe piata in anumite colturi ale lumii, despre ipotetica tableta abia acum aflam primele informatii concrete.

Tableta va purta numele de NVIDIA Tegra Note Premium si va folosi pe partea de procesare un SoC quad core Tegra 4 tactat la 1,8 GHz. Va fi preinstalata cu Android 4.2.2, iar in ceea ce priveste diagonala se pare ca vorbim de o creatie de 7 inci cu o rezolutie de 1280 x 736 pixeli. Camera principala va fi de 5 megapixeli si nu este exclusa nici prezenta unui port MicroHDMI sau a unui slot de SIM in varianta 3G a produsului.

In cazul foarte probabil in care NViDIA se apuca de tablete, sunt curios sa vad daca aceasta initiativa va fi incununata de acelasi succes de care a avut parte Microsoft cu tabletele Surface.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele