07 iun. 2013 | 20:12

Parola pentru serviciile online va include si un ”funny face”

ACTUALITATE
Parola pentru serviciile online va include si un ”funny face”

Protectia datelor pe Internet a devenit din ce in ce mai grea, mai ales ca numarul de servicii online care cer celor interesati informatii confidentiale a crescut foarte mult in ultima vreme.

Unlok Smartphone Funny Face

Pentru a creste siguranta datelor, Google a anuntat, recent, ca a gasit un „inlocuitor” pentru parola online, sugerand ca va trebui sa folosim „cel putin” un gest, cum ar fi un zambet, un clipit din ochi, o incruntare, ce mai, o imagine prin care doar o singura persoana poate fi recunoscuta. In ultima vreme, parolele nu mai sunt asa de sigure, hackerii avand succes in a le ”sparge” rapid, tot mai multe aplicatii pe care le acestia folosesc sa treaca de securitate fiind gasite gratis pe Internet. O alta problema vine din partea utilizatorilor de servicii online „parolate”, pe care stresul zilnic ii impiedica sa se gandeasca la una mai greu de ghicit, sau mai greu de „spart”, acele siruri de caractere alfa numerice fiind tot mai greu de tinut minte.

In cazul in care utilizatorul are rabdare sa gaseseasca si sa si tina minte o parola mai complicata pentru serviciile online, sigur acesta va fi folosita pentru securitatea mai multor servicii, deci cantitatea de date din spatele acestora va fi si mai mare, ceea ce va atrage tot mai multa atentie din partea hackerilor. Dar, daca va fi inclusa si o imagine a utilizatorului pentru parolarea serviciilor, atunci hackerii vor avea mai mult de munca. Problema pentru utilizatori ar fi sa-si aminteasca figura folosita ca parola, dar si sa aiba dispozitia necesara pentru a fi recunoscuti cu usurinta de serviciul de securitate.