Orange Romania prezinta rezultatele financiare
Ultimul trimestru al anului 2012 a fost cel mai bun pentru vanzarile operatorului Orange Romania, de la debutul crizei economice.
Nu stiu cum sta exact „treaba asta cu criza economica”, dar in ultimii 4 ani am auzit doar ca suntem in criza. Urmeaza, banuiesc, inca 4 ani de vorbe de genul „o sa iesim din criza” si apoi inca 4 in care vom spune „am iesit din criza”. Cert este ca pentru Orange Romania, in ultimul trimestru al lui 2012 au inregistrat cele mai mari vanzari, de cand „a inceput criza” La 31 Decembrie Orange Romania avea 10.283.000 de clienti si pentru tot anul 2012 veniturile companiei au totalizat 913 milioane de euro, o scadere cu 2,6% fata de anul 2011, insa asta din cauza modificarii tarifelor de conectare.
2012 a fost un an bun pentru vanzarea de smartphone-uri, Orange Romania inregistrand o crestere de 110% pe acest segment, acest lucru contribuind de altfel la cresterea traficului de date mobil cu 83% fata de aceeasi perioada a anului 2011. Orange 3G+ are acoperire nationala, serviciile de date pana la 43, 2 Mbps fiind disponibile in 562 de localitati in timp ce reteaua recent lansata, 4G LTE, acopera in prezent 126 localitati.
„In 2012 Orange Romania si-a consolidat pozitia de lider de piata, nu doar din punctul de vedere al cotei de piata si al cotei valorice, cat mai ales din perspectiva experientei pe care a oferit-o clientilor sai. Si acest an va fi plin de incercari pentru industria telecom, avand in vedere presiunea asupra investitiilor venita din partea deciziilor de reglementare. Cu toate acestea, in 2013 intentionăm sa investim masiv in retele de ultima generatie 4G, in extinderea portofoliului de servicii si produse si ne vom mentine atentia asupra calitatii serviciilor si a modului in care interactionam cu clientii nostri”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange Romania.
Investitiile facute pe parcursul anului 2012 sunt benefice pentru acest an, iar implementarea retelei 4G in toata Romania pana la sfarsitul anului 2013 ar putea aduce schimbari majore in cifrele prezentate. Abonamentele 4G au o viteza mult mai ridicata precum si o limita de trafic de 10-20 mai mare decat cele 3G. Astfel traficul de date ar putea avea o crestere masiva. Raportul complet, oficial, il puteti consulta accesand acest link.