Noile MacBook Pro-uri Retina sunt aproape imposibil de reparat
Apple se lauda ca a atins noi culmi in ceea ce priveste performanta si nivelul de miniaturizare al noilor sisteme MacBook Pro Retina.
In acelasi timp aceasta miniaturizare a componentelor indica faptul ca reparatia acestora nu mai poate fi facuta de catre oameni ci de roboti, aceasta situatie facand procesul foarte costisitor. Modelul de 15 detine o configuratie similara cu cel din 2012 cu diferente minore insa semnificative. Conectorul de casti este integrat acum pe placa de baza, si cum este destul de folosit, reparatia acestuia ar putea fi posibila doar prin schimbarea PCB-ului. La fel ca modelul de anul trecut, bateria nu se poate schimba, fiind atasata de sasiul laptopului cu foarte mult adeziv. SSD-ul este conectat la placa de baza prin PCI-express si nu mSATA oferind viteze mai mari de scriere si citire.
Procesorul si cipul grafic sunt unul si acelasi iar inlocuirea acestora in caz de defectiuni este imposibila. Pana si placa de retea 802.11 ac este inclusa in PCB-ul placii de baza. Si la modelul de 13 inci situatia este similara, pana si display-ul este extrem de bine fixat pe carcasa exterioara a acestuia incat detasarea acestuia s-ar putea face doar pe bucati. Memoria RAM este demult integrata langa procesor, pe placa de baza iar upgrade-ul nu prea este posibil. Asadar trebuie sa fiti destul de atenti atunci cand va decideti sa achizionati un MacBook Pro Retina pentru ca s-ar putea sa ramaneti cu aceeasi configuratie pana il schimbati cu altul mai performant.