12 dec. 2013 | 11:30

Microsoft încurajează tranziţia Gmail – Outlook.com

ACTUALITATE
Microsoft încurajează tranziţia Gmail - Outlook.com

Deşi nu este o iniţiativă nouă, au făcut eforturi semnificative pentru a eficientiza tranziţia utilizatorilor în direcția Gmail – Outlook.com.

Google Gmail Microsoft Outlook.com import

Nu mai este nici o surpriză pentru nimeni faptul că cei de la Microsoft au o atitudine destul de agresivă vizavi de Google şi serviciile sale. Pentru că şi Gmail este pe lista de probleme, iar important la capitolul popularitate, gigantul din Redmond încearcă să vă convingă să săriţi ,,dintr-o barcă în alta”.

Recent, Outlook.com a câştigat suportul pentru IMAP. Acest protocol este suficient pentru ca utilizatorii de Gmail nu doar să-şi importe mesajele în căsuţa de email creată de Microsoft, dar în acelaşi timp să-şi transfere şi etichetele mesajelor împreună cu structura lor exactă. În plus, tot IMAP stă la baza transferului de contacte din Gmail – Outlook.com. Mai mult decât atât, de acum înainte puteţi accesa Google Talk dintr-o fereastră a serviciului de mail creat de compania lui Steve Ballmer.

În cazul în care vreţi să nu mai intraţi niciodată în interfaţa Gmail, dar doriţi să trimiteţi în continuare mesaje de la adresa @gmail.com, va exista şi această posibilitate, la fiecare expediţie iniţiată de pe Outlook.com. Iniţial, vor fi importate doar cele mai recente mesaje, urmând ca la scurt timp să se desfăşoare şi restul procesului. Până acum, utilizarea POP3 era extrem de defectuoasă pentru aceeaşi sarcină. Nu se păstrau etichetele şi nici statusul de mesaj citit sau necitit, realitate care implica un efort manual titanic din partea celor care îşi doreau într-un mod superficial să nu mai depindă de Google.

Dacă vă număraţi printre cei care îşi doreau de mult timp acest amalgam de funcţionalitate Gmail – Outlook.com, dar nu o vedeţi încă pe pagina voastră de Outlook.com, mai aşteptaţi câteva zile, deoarece procedura de propagare nu este foarte rapidă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele