04 aug. 2013 | 10:00

Mario Kart a ajutat un copil sa previna un accident rutier

ACTUALITATE
Mario Kart a ajutat un copil sa previna un accident rutier

Cu toate ca jocurile video sunt foarte criticate, un caz recent a demonstrat beneficiile multor ore pierdute de un copil in fata

nintendo mario kart salveaza vieti

Jocurile video au fost sursa multor critici in ultimii ani. Numeroase studii au fost facute pentru a atesta cu argumente, mai mult sau mai putin fiabile, cat de daunatoare sunt . Totusi, din cand in cand apar cazuri concrete care desfiinteaza aceste mituri. In principiu, chiar daca mersul cu masina nu este o aptitudine pe care ar trebui sa o dobanditi jucandu-va pe computer, se pare ca exact acesta a fost cazul unui copil de 10 ani, zilele trecute.

Bazandu-se pe vasta sa experienta in jucat Mario Kart, unul dintre titlurile care nu are nici o legatura cu simulatoare gen Dirt sau Forza Motorsport, copilul a salvat viata bunicii sale. Aceasta a lesinat subit la volan, moment in care, tanarul a pus imediat mana pe volan si a indreptat masina catre un sant micut in care s-a oprit, fara a pune in pericol viata nimanui. Probabil, daca ar fi avut acces si la frana, nici macar nu ar fi trebuit sa apeleze la sant, ar fi putut pur si simplu sa traga pe dreapta. Cu mare mandrie si entuziasm, la scurt timp dupa eveniment, cand a fost intervievat, micutul a asociat abilitatile sale de sofer cu Mario Kart, jocul celor de la Nintendo.

Cu speranta ca vom vedea tot mai multe dovezi ale beneficiilor rezultate din experiente intense de gaming, ramane sa ne bucuram ca la 10 ani nu a asociat talentul sau de sofer cu GTA.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele