Magia din spatele ochelarilor Google Glass? [Infografic]
Pentru un gadget al carui mod de functionare nu este nici pe departe evident, tehnologia din spatele Google Glass poate fi explicata relativ usor.
Infograficele fac o treaba foarte buna in a explica notiuni foarte complexe prin intermediul unor grafice si imagini foarte simple. Acelasi lucru se poate spune si despre exemplul foarte bine documentat de mai jos, construit in jurul ochelarilor Google Glass.
Pana la sfarsitul acestui an, ochelarii Google Glass ar trebui sa ajunga la primii utilizatori care au fost dispusi sa cheltuiasca aproximativ 1500 dolari pentru acest beneficiu. Un nou gadget rupt parca din viitorul apropiat, ochelarii din imagine reusesc sa-si mentina in continuare o aura de mister datorita faptului ca prea putini au inteles principiul de functionare. Aproape nimeni nu a petrecut timp pe internet cautand sistemul prin care o imagine foarte clara, transparenta, de inalta rezolutie, straluceste undeva, la cativa centimetri, in fata ochiului drept.
Daca reclama celor de la Google reuseste sa explice ce e Glass si la ce foloseste, infograficul lui Martin Missfeldt disemineaza tehnologia din spate. Pentru prima oara va veti putea face o parere legata de locatia partilor componente din ochelarii inteligenti. Mie, cel putin, mi s-a parut incredibil faptul ca imaginea pe care o vedem cu in coltul ochiului drept ca pe o pelicula peste lumea reala nu este afisata in sensul clasic, pe un ecran, ci este proiectata prin intermediul unui pico-proiector pe retina utilizatorului.
Per ansamblu, Google Glass este un gadget din alta lume. In detaliu insa, componentele sunt lumesti si explicate de Missfeldt.