23 sept. 2013 | 11:50

Lansarea BBM pentru iOS si Android a fost un esec major

ACTUALITATE
Lansarea BBM pentru iOS si Android a fost un esec major

Nu mai putin de 2,5 milioane de oameni s-au inscris sa puna mana primii pe , insa acest lucru nu s-a intamplat cum era programat.

blackberry bbm ios android

La ora actuala, 60 de milioane de utilizatori folosesc serviciul de mesagerie instant BBM prin intermediul telefoanelor . Considerat in continuare unul dintre punctele forte ale companiei, canadienii au anuntat in luna mai a acestui an ca vor deschide serviciul si dispozitivelor cu iOS si Android. Prima versiune trebuia sa includa posibilitatea transmiterii de mesaje in format text unor persoane si grupuri de persoane, urmand ca in versiunile ulterioare sa vedem adaugate functii precum video chat si voice chat. Se pare insa ca respectiva promisiune a fost una buclucasa.

Dupa o campanie intensa de promovare a serviciului BBM pentru iOS si Android, al carui apogeu trebuia sa aiba loc in acest weekend prin lansarea efectiva a aplicatiilor, cei de la BlackBerry au inregistrat un esec. Din nou. Cu toate ca pe langa WhatsApp, Viber sau Line foarte multi posesori de smartphone-uri s-au aratat interesati de BBM, propagarea noi aplicatii a incetat la scurt timp dupa ce a ajuns in cateva AppStore-uri de pe mapamond.

Fara un comunicat oficial care sa lamureasca problema, se crede ca o parte din vina se datoreaza unui APK neoficial de Android pentru BBM care a ajuns in urma cu cateva zile pe internet. Acesta, daca ar fi sa-i credem pe cei de la BlackBerry, a generat 1,1 milioane de utilizatori in primele 8 ore. Inginerii responsabili de serviciului BBM au dezactivat deja respectiva versiune a aplicatiei, pana cand aceasta va ajunge oficial in Google Play.

In ceea ce priveste versiunea BBM pentru iOS, un numar semnificativ de utilizatori de iPhone din Noua Zeelanda au apucat sa-l descarce in mod oficial, pana cand acesta a fost scos din magazinul virtual al gigantului din Cupertino. Partea buna este ca acei utilizatori vor putea folosi in continuare nestingheriti aplicatia de mesagerie instant.

Pana la noi informatii legate de lansarea aplicatiei BBM in Google Play si Apple AppStore, singura solutie pe care o avem la dispozitie este sa asteptam.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele