Imprimantele 3D au un impact negativ asupra sanatatii utilizatorilor
Era doar o chestiune de timp pana cand sa se descopere argumente pentru care si imprimantele 3D au un impact negativ asupra organismului.
Se spune ca ,,statul la calculator orbeste”, dar eu am aproximativ 15 ani de cand imi petrec majoritatea timpului dintr-o zi in fata unui computer fara nici un fel de repercusiuni asupra sanatatii ochilor. Imprimantele 3D au intrat si el pe lista neagra.
Un nou studiu a relevat faptul ca pasiunea pentru imprimante 3D, in timp, il poate costa viata pe un utilizator. Practic, cu cat petreceti mai mult timp in preajma unei imprante 3D, cu atat riscati mai tare sa intrati in contact cu nano particule toxice, dupa descoperirile Institutului de Tehnologie din Illinois. Este adevarat ca eficienta lor este afectata negativ de temperaturi de lucru ridicate, tipuri de filament sau niveluri efective de toxicitate. Din pacate, concluzia testului a fost ca toate sunt periculoase.
Gravitatea studiului a venit in momentul in care s-a descoperit ca pana si cele mai mici rate de emisii sunt daunatoare pentru organism. Daca va incanta sa asociati niste cifre acestor perfomante macabre, 20 de miliarde de particule pe minut sunt emise in atmosfera de dispozitivul cu cele mai mici emisii masurate. Mult mai ingrijorator este calculul de la polul opus al spectrului, de zece ori mai periculoase sunt particulele emise de imprimantele 3D mai putin performante.
As vrea sa afirm ca dovezile sunt fictive si neancorate in realitate. Din pacate, problema este cat se poate de reala si va riscati viata daca tineti in casa o imprimanta 3D, nici macar nu conteaza ca dormiti in camera de alaturi in timp ce imprimanta isi desfoara activitatea 10 metri departare.