19 apr. 2013 | 21:43

IBM vrea sa isi vanda si divizia de servere catre Lenovo

ACTUALITATE
IBM vrea sa isi vanda si divizia de servere catre Lenovo

ibm

Gigantul american IBM este in tratattive sa isi vanda divizia de servere x86 catre chinezii de la Lenovo, scrie Wall Street Journal, care citeaza surse.

IBM nu face publice vanzarile pe bucati, insa Morgan Stanley estimeaza ca vanzarile de servere x86 ale companiei s-au ridicat anul trecut la 4,9 miliarde de dolari din totalul de 15,4 miliarde de dolari, restul fiind mainframe-uri bazate pe arhitectura Power PC.
Lenovo a anuntat intr-un comunicat separat catre bursa din Hong Kong ca se afla in negocieri preliminare cu o parte terta legat de o potentiala achizitie.

In 2004 IBM si-a vandut divizia de PC-uri tot catre Lenovo. Potrivit Gartner, anul trecut IBM s-a clasat dupa Hewlett-Packard si Dell in privinta vanzarilor de servere low-end, cu o cota de piata de 15%, fata de 16,4% in 2011. Cotele rivalilor au fost de 32,4% in cazul HP, in scadere de la 35%; si 21,4% pentru Dell, in scadere de la 21,8% in anul anterior.

Vestile despre vanzarea serverelor catre Lenovo vin dupa ce IBM a raportat rezultate financiare dezamagitoare, cu un profit net de 3,03 miliarde de dolari la vanzari de 23,41 miliarde de dolari, in scadere cu 5%.