17 mai 2013 | 17:00

Google taie o componenta importanta din Google+: Jocurile

ACTUALITATE
Google taie o componenta importanta din Google+: Jocurile

Intr-o miscare de trupe neasteptata, la jocurile integrate in Google+, reteaua de socializare a companiei.

google  plus games

Google Play Games este vehiculat de cateva zile si anuntat oficial in cadrul conferintei Google I/O desfasurata zilele trecute. Este o aplicatie al carei rol include salvarea progresului in jocuri, monitorizarea realizarilor, chat si cateva elemente de multiplayer. Practic, o aplicatie pe care o instalati pe smartphone integreaza un pachet de functii pe care il are aproape orice joc de Facebook.

Chiar daca in urma cu aproximativ doi ani gigantul din Mountain View anunta cu mandrie ca Google+ gazduieste si jocuri sociale gen Diamond Dash, se pare ca cei mai multi gameri online s-au refugiat in universul Facebook. Din acest motiv, Google a decis ca nu mai are de ce sa gazduiasca un intreg portofoliu de jocuri pe reteaua proprie de socializare. Pe 30 iunie, in aproximativ o luna si jumatate, toate jocurile vor fi sterse si functia respectiva va fi eliminata din pagina de profil de Google+.

Incercand sa nu-si supere utilizatorii, cum s-a intamplat cu Google Reader, Google va oferi tuturor o lista cu datele de contact ale dezvoltatorilor din spatele jocurilor si, unde este posibil, chiar si un link online unde fanii anumitor jocuri isi pot continua linistiti cariera. Trecand peste faptul ca unii jucatorii au blocat sume considerabile de bani reali in jocurile sociale, este greu de spus cum va reusi Google sa impace pe toata lumea.

Per total, Google a luat o decizie bazata pe eficienta. Cine stie, resursele umane ramase libere din tranzitie poate pot fi folosite la altceva mult mai util si care are repercursiuni pentru o baza de utilizatori mult mai mare. Din pacate, aceasta noua desfiintare a unui serviciu legat de un produs Google este o dovada clara ca nu este suficient sa oferi ce ofera si vecinul, in cazul de fata, Facebook. Reteta este una mult mai complicata si Facebook se pare ca a reusit sa o perfectioneze mult mai bine in timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele