04 nov. 2013 | 09:40

Google Chrome te va scapa nativ de malware, fara aplicatii suplimentare

ACTUALITATE
Google Chrome te va scapa nativ de malware, fara aplicatii suplimentare

Cu o cota de piata impresionanta, continua sa primeasca pachete de actualizari care ne fac experienta de utilizare mai placuta.

Chrome Canary

Intr-un internet guvernat de troieni si aplicatii de tip malware, este evident ca cei mai multi dintre noi ne trezim la cateva luni cu un virus mai mult sau mai putin periculos. In teorie, un antivirus bun ne protejeaza de cele mai multe tipuri de infectii. In practica, insa, cel mai bun filtru este sa stii ce sa descarci si sa instalezi de pe internet. Daca nu v-ati dezvoltat foarte bine aceasta abilitate, in curand, cea mai buna solutie, va fi sa fiti . Pe canalul de versiuni Chrome Canary (beta), deja a fost introdusa o functie care va protejeaza de cele mai comune infectii, browserul scanand de unul singur tot ce se ptrece pe un sistem desktop sau portabil.

Sistemul prin care va fi implementat noul concept de securitate, implica reinventarea completa a modului in care nu va este permis un download. Acum, orice poate if descarcat, urmand ca la terminarea download-ului browser-ul, printr-o notificare, sa va intrebe daca vreti sau nu sa accesati respectivul fisier. In cazul in care acel fisier este periculos pentru PC-ul din dotare, accesul la el va fi blocat si veti fi avertizat de pericolele pe care tocmai le-ati evitat.

,,Acesta este o functie suplimentara celor 10.000 de website-uri noi  pe care le marcam zilnic prin functia Safe Browsing, folosita de Chrome si alte browsere pentru a mentine in siguranta peste un miliard de utilizatori online. Mentinerea securitatii voastre este prioritatea principala, motiv pentru care lucram suplimentar pentru a bloca si instalarea de malware.”

In teorie, update-ul Chrome Canary este unul care suna foarte bine, iar intentia din spatele sau exprimata de Google cu siguranta este una pozitiva. Ramane sa vedem cand se va face tranzitia de la canalul beta la canalul oficial de update-uri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele