01 nov. 2013 | 15:55

Folosirea Google Glass la volan atrage amenzi de circulatie

ACTUALITATE
Folosirea Google Glass la volan atrage amenzi de circulatie

Era pana la urma doar o problema de timp pana cand asa ceva s-ar fi intamplat. O femeie din California a primit o amenda de circulatie pentru ca purta Google Glass la volan.

Google Glass Playtech (5)

Acum, folosirea Google Glass iese putin din sfera legii, adica nu este practic ilegal sa ii porti in timp ce conduci un autovehicul. Pe de alta parte, legile de circulatie din fiecare stat american sunt diferite, in California se pare ca acest lucru constituie o incalcare a legii.

Google Glass si alte gadget-uri purtabile incep sa creasca in popularitate si, daca suntem de acord ca a umbla la smartphone in timp ce conduci este interzis, folosirea lui Google Glass nu necesita atat de multa atentie incat sa fie o problema pentru sofer. Discutii pe aceasta tema au avut loc in Parlament si exista motiuni pentru interzicerea folosirii ochelarilor in trafic. Acestea nu au ajuns insa in stadiul de lege.

Pana la urma, acesta este si scopul acestor gadget-uri, sa poata fi folosite fara a necesita o suma de actiuni directe, mai ales tinerea in mana. Femeia din California a fost amendata pentru ca la momentul cand a fost oprita dadea un tweet folosind ochelarii Google Glass la volan. Acum, daca politistul ar putea demonstra acest lucru, probabil ca aceasta situatie nu ar mai fi ajuns pe internet.

La fel ca si discutia despre cat de periculos este acest gadget, este si discutia despre cat de subiectiv se aplica legea in anumite cazuri. Personal nu consider ca „infractiunea’ respectiva trebuia pedepsita.

Google Glass amenda