10 iun. 2013 | 12:00

Epson Surecolor permite personalizarea obiectelor de imbracaminte si chiar mai mult

ACTUALITATE
Epson Surecolor permite personalizarea obiectelor de imbracaminte si chiar mai mult

Epson Surecolor F6000 si F7000 sunt numele a doua imprimante cu tehnologie de sublimare, ce pot printa atat pe hartie cat si pe orice suprafata cu minim 50% poliester. 

Epson Surecolor Imprimare Textile

Tehnologia de sublimare este folosita in industria fotografica de multa vreme, la acele imprimante micute, cu sau fara acumulator, care printeaza direct de pe camera foto. In cazul lui Epson vorbim desigur de volume mari de printare, chiar la nivel industrial in unele cazuri, insa avantajul printarii direct pe obiecte sau materiale promotionale este, la volum mare, economia de material. Tricouri, pliante, postere elemente de decor personalizat, chiar suprafete de lemn (acoperite cu poliamida) sunt acum usor de realizat direct de catre agentia de publicitate, fara a mai fi nevoie sa apeleze la tipografie sau alte firme care se ocupa de acestea.

SureColor SC-F6000 este o imprimanta cu o dimensiune de 44 inci, iar SureColor SC-F7000 are o latime de 64 inci.

„Digitalizarea imprimarii pe material textil reprezinta pana la 2% din piata, dar se dezvolta rapid. Strategia noastra este de a impulsiona cresterea acestui procent și ne adresam in primul rand producatorilor de volum care au idei noi si care au nevoie de un instrument versatil si fiabil, care le poate intoarce investitia rapid. Versatilitatea imprimantelor din seria SureColor F asigura diversificarea serviciilor de printare si ajuta producatorii din piata de format mare sa se delimiteze de presiunea pretului, exercitata pana acum de oferta limitata de produse de printing (bannere sau autocolante).”a declarat Simona Decuseara, National Sales & Marketing Manager Epson Romania.   

Momentan industria printarii prin sublimare este reprezentata de magazine de cadouri si imprimari pe tricouri, iar acestia folosesc doar echipamente A3, cel mult A2. Rezolutia la care printeaza cele doua imprimante este de pana la 720×1440 dpi pentru toate tipurile de hartie cu transfer termic.  Noile modele de imprimante sunt diponibile in Romania prin intermediul Dacora, la preturile de 5.995 euro fara TVA pentru modelul F6000 si 17.995 euro fara TVA pentru modelul  F7000. Un litru de cerneala Epson UltraChrome DS are pretul de 88 euro fara TVA.

Epson Surecolor Imprimare Textile 2

Epson Surecolor Imprimare Textile 3

Epson Surecolor Imprimare Textile 4

Epson Surecolor imprimare textile 5

Epson Surecolor imprimare textile 6