15 mart. 2013 | 11:50

Digg vrea sa ofera o alternativa eficienta la Google Reader

ACTUALITATE
Digg vrea sa ofera o alternativa eficienta la Google Reader

Pentru ca anuntul disparitiei Google Reader a lovit foarte multi utilizatori, .

Digg rss feed google

Cele mai dureroase disparitii din marele univers online sunt cele ale unor servicii pe care unii utilizatorii le foloseau intens. Nici macar nu conteaza daca numarul respectivilor utilizatori era mic. , cel mai popular serviciu de RSS.

Incercand sa iasa in fata intr-un moment de tristete si amaraciune, pentru a promite ca va lansa propria unealta similara ca functionalitatea cu Google Reader. Respectiva solutie va ,,face internetul un loc accesibil si mai digerabil”. Viziunea descrisa de companie pentru conceptul modern de Reader, din cate se pare, implica identificarea si reconstruirea celor mai bune functii din serviciul Google, incercand in acelasi timp sa-l faca ,,potrivit pentru internetul anului 2013”. In acelasi context, Twitter, Facebook, Tumblr si Reddit au fost descrise ca fiind ,,semnale puternice, dar deseori coplesitoare, in a defini ce este interesant”. Cel mai probabil, in momentul in care cei de la Digg au facut o referinta la internetul de acum, se gandeau deja la niste legaturi intre ideea clasica de RSS si retelele de socializare omniprezente.

Conceptul descris in detaliu intr-un post pe blog-ul Digg nu este unul nou. Aflat in dezvoltare de cateva luni si planuit initial pentru o lansare in vara acestui an, respectivul produs a ajuns subit in varful listei de prioritati dupa anuntul Google.

Pentru ca in cazul unui produs de succes este necesar si un anumit volum de feedback din partea publicului, in perioada imediat urmatoare, Digg asteapta sugestii din parte potentialilor utilizatori referitoare la functionalitatea serviciului. La prima vedere, solutia celor de la Digg ar trebui sa foloseasca Google Reader API, un mod prin care sa se sincronizeze cu feed-urile RSS ale utilizatorilor de Google Reader pentru a le face tranzitia cat mai usoara.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele