08 nov. 2013 | 15:05

Un oficial Sony demontează piesă cu piesă un PlayStation 4 [VIDEO]

VIDEO
Un oficial Sony demontează piesă cu piesă un PlayStation 4 [VIDEO]

Gândit probabil ca un truc de marketing, cei de la Sony şi-au dezasamblat noul PlayStation 4 într-un clip foarte detaliat. Avem o demontare PlayStation 4 completă.

ps4-dismantle-teardown oficial dezmembrare

Mai sunt doar câteva săptămâni până când Sony şi Microsoft pun totul la bătaie prin intermediul noilor console, PS4 şi Xbox One. Cu diferențe majore la capitolul funcţionalitate, dar specificaţii hardware similare, acum este momentul ca ambii giganţi să profite la maximum de toate trucurile de marketing şi promovare pe care le au în mânecă. Deja ştim toţi cum vor arătat consolele, s-a vorbit mult despre interfaţă şi s-a insistat suficient pe în portofoliul fiecărui producător.

Pentru că se pare că nu s-a insistat suficient pe hardware-ul intern al consolelor şi pe faptul că vorbim de o arhitectură X86 într-un format construit de la zero pentru Sony, producătorul japonez a făcut public clipul de mai jos, de demontare PlayStation 4. Cu doar câteva zile înaintea disponibilității la achiziţie a unui PlayStation 4, aflăm răspunsurile la ultimele întrebări pe care le mai aveam pe subiectul construcţiei.

În acest clip, Yasuhiro Ootori, director pe iginerie la Sony, ne trece atât printr-un unboxing al consolei, cât şi printr-o demontare piesă cu piesă. Totul pare mult mai facil decât s-ar aştepta cineva în această demontare PlayStation 4.

Interiorul se arată cât se poate de clar şi de bine definit. Avem o sursă internă de curent, o unitate optică, o placă de bază cu un CPU şi un GPU integrat, un hard disk de 500 de GB ce poate fi înlocuit cu usurinţă de către oricine cu unul mai mare, un ventilator de câţiva centimetri în diametru şi un radiator cu două heatpipe-uri responsabil de disiparea căldurii de la procesor şi de la memoriile GDDR5.

Dacă nu puteţi viziona clipul de mai sus accesaţi adresa http://video.wired.com/watch/gadget-lab-playstation-4-unboxing-the-new-game-console.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele