Deltaprintr ar putea fi o imprimantă 3D simplă și accesibilă
Un student la Universitatea SUNY din New York a decis să își construiască o imprimantă 3D proprie, supărat fiind din cauza costurilor mari de printare ale celor pe care le folosea la universitate.
Așa a luat naștere Deltaprintr, un proiect al lui Shai Schechter. Imprimantele 3D de la universitate aveau costuri prea mari de printare, o găleată de pulbere costa aproximativ 500 de dolari, și îi ajungea doar pentru două sau trei piese. Împreună cu un partener de business au lansat o campanie Kickstarter, destinată scăderii costurilor de imprimare 3D și făcând acest produs și mai accesibil publicului larg. Deltaprintr, un produs de 475 de dolari dacă se livrează demontat, sau 685 dolari dacă este asamblat înainte să ajungă la client. Aceasta este semnificativ mai ieftină decât Makerbot, o imprimantă 3D comercială ce costă aproximativ 2000 de dolari, iar ale cărei costuri de imprimare sunt destul de ridicate pentru posibilitățile materiale ale unui utilizator obișnuit.
”Targetăm în special instituțiile educaționale, pentru ca oamenii să învețe să le asambleze. Atunci când achiziționezi un MakerBot și citești manualul acesteia, nu înveți foarte mult despre modul în care imprimanta 3D și tehnologia de printare 3D a acestiea. Din acest motiv o ferim produsul nostru dezasamblată, iar alături de aceasta manualul. Ne dorim ca utilizatorii să înțeleagă cum funcționează.” a declarat Schechter.
Deltaprintr va folosi trei motoare, unul pentru fiecare axă, situate sub plartforma acrilică. Motoarele controlează căruțul care se mișcă spre terminația fierbinte a imprimantei și crează obiectul 3D. Deltaprintr nu va folosi atât de multe componente ca alte produse de acest gen, din acest motiv și prețul mai redus al acesteia.