28 oct. 2013 | 19:00

De ce este OSX Mavericks gratuit?

ACTUALITATE
De ce este OSX Mavericks gratuit?

Apple a socat putin utilizatorii de Mac cand a anuntat ca noul sitem de operare OSX Mavericks va fi disponibil gratuit pentru toata lumea.

OSX Mavericks Free

Spre deosebire de competitie, care face reduceri la achizitionarea pachetelor multiple, Apple s-a gandit ca ar fi o metoda buna de promovare sa ofere gratuit sistemul de operare cel mai recent lansat. Marketing sau nu, ideea functioneaza, utilizatorii fiind mai stimulati sa isi faca upgrade la noua versiune. Desigur, cu orice nou SO exista probleme de compatibilitate, iar Apple stie acest lucru. Pe de alta parte, plangerile sunt ceva mai limitate avand in vedere ca utilizatorii nu au platit nimic pentru aceasta experienta. Si aici s-ar putea intra in diverse polemici, destul de adevarate, cum ca 20 de dolari investiti reprezinta o alegere mai buna decat 20 de ore de munca in zadar.

Acest scurt articol are insa un alt scop, acela de a prezenta 6 teorii pentru care versiunea de OSX MAvericks este gratuita, iar aici sunt de parere ca zicala „o imagine spune cat o mie de cuvinte este perfect reala. „The Joy Of Tech” au publicat o imagine ce reprezinta aceasta idee, imagine care vorbeste de la sine:

JoT_osxmavericks_comic