15 mai 2013 | 16:00

Cum te ajuta aplicatiile mobile sa iti redecorezi locuinta

ACTUALITATE
Cum te ajuta aplicatiile mobile sa iti redecorezi locuinta

Pentru cei care vor sa redecoreze locuinta si sunt pasionati de ultimele „cuceriri” ale tehnologiei, exista mai multe aplicatii mobile, care pot fi descarcate pe smartphone.

Aplicatii pentru decor casa

Indiferent de cat de priceput esti in decorare si redecorare, aceste aplicatii te pot „inspira” si, mai ales, pot simula o noua imagine a casei, fara eforturi, timp pierdut si, cine stie, accidentari. Pe langa cele pentru decorare, mai sunt disponibile si aplicatii practice prin care pot fi realizate masuratori in casa, in functie de care cumparatorul poate alege mobila sau alte decoratiuni.

Dintre aplicaţiile mobile cu utiliate practică se remarcă My Measures & Dimensions, prin care utilizatorii pot realiza o serie întreagă de măsurători în casă, pe care le pot salva, şi ulterior le pot consulta ori de câte ori au nevoie”, a spus Adi Coman, din echipa The PhoneGeeks.

Cele mai folosite aplicaţii home&deco sunt cele care au galerii de imagini, ceea ce permite utilizatorilor sa-si faca o idee despre cum va arata noua lui casa. Printre acestea sunt Living Room Decorating Ideas, Kitchen Decorating Ideas, Bathroom Decorating Ideas şi Bedroom Decorating Ideas. De asemenea, sunt si aplicatii pentru „amenajat” bugetul, iar magazinele online si aplicatii care permit reconditionarea mobilierului sau a altor obiecte.

„Aplicatia Interior Design on a Budget prezinta utilizatorilor o serie de lectii prin care isi pot reconditiona mobilierul din locuina, insa pentru cei fara experienta in realizarea de proiecte practice, unele dintre solutiile propuse s-ar putea sa fie prea dificil de realizat”, a adaugat Radu Boanca, The PhoneGeeks.

Pe internet se pot gasi si aplicatii pentru simularea in format 3D a amenajarilor interioare, cum ar fi 3D Interior Room Design si Home 3D for iPad – printre cele mai apreciate aplicatii mobile de acest gen. De asemenea, mai sunt si aplicatii mobile profesionale, cum ar fi AutoCAD WS si RedStick Site CAD, prin care pot fi realizate desene grafice sau fise de design, pe care ulterior le pot distribui prin intermediul unor liste de prieteni sau colaboratori pentru feedback.

Aceste aplicatii utilizeaza functiile de baza ale unui smartphone sau tablete, precum camera foto sau functia de bluetooth, iar programele profesionale sunt sunt optimizate pentru sisteme cu procesoare foarte puternice, de preferat QuadCore. Majoritatea aplicatiilor prezentate sunt gratuite si sunt disponibile atât pentru sistemul de operare Android, cât si pentru iOS.