23 apr. 2013 | 18:51

CFO-ul Microsoft, Peter Klein, demisioneaza pentru ca si-a atins scopul

ACTUALITATE
CFO-ul Microsoft, Peter Klein, demisioneaza pentru ca si-a atins scopul

Da, atiti citit bine titlul, Peter Klein demisioneaza din functia de CFO Microsoft, pentru ca e multumit de ce a indeplinit si vrea sa isi petreaca timpul cu „cealalta familie” a sa.

Peter Klein CFO Microsoft

Imi plac situatiile de genul acestea, acelea in care dupa ce ai depus 11 ani de eforturi in pozitia de Chief Financial Officer intr-o companie ca Microsoft, iti dai demisia si pleci cu respectul si admiratia celorlalti. Pleci ca sa iti traiesti linistit viata si sa te dedici familiei personale, Peter Klein se referea la prima familie ca fiind Microsoft. Incepi activitati caritabile, te retragi la munte intr-o cabana doar a ta, iti urmezi visurile pe care le-ai pus „on hold” atunci cand ai intrat intr-o companie de asemenea dimensiuni, la care ai pus umarul sa o sustii si sa o ridici. Nu este nici o gluma, Microsoft a avut un trimestru destul de bun, care chiar a depasit asteptarile analostilor financiari. Veniturile au crescut cu 18 procente, la 20.49 miliarde de dolari, fata de anul trecut cand acestea atingeau doar 17.41 miliarde de dolari.

Plecarea lui Klein totusi nu vine intr-un moment oportun pentru Microsoft, care se chinuie putin sa isi mentina pozitia intr-o piata a PC-urilor in continua scadere. Aici as putea sa contrazic putin termenul de PC, semnificatia acestei denumiri putand fi axtinsa chiar si telefonului mobil sau tabletei.

„A fost o placere sa lucrez cu Peter ca CFO”. „A fost un membru cheie al echipei mele de conducere si un consilier strategic pentru mine, si ii doresc numai binele in continuare.”  a spus Steve Ballmer

„Am avut o mare experienta ca director financiar si general in timpul meu la Microsoft”. „Avem o organizație financiara incredibil de puternica, si aștept cu nerabdare sa lucrez cu succesorul meu pe tranzitia pana la sfarsitul anului fiscal.” a spus Peter Klein.