11 mart. 2013 | 17:06

Barista Bots si latte art – roboti la treaba de… artist

ACTUALITATE
Barista Bots si latte art - roboti la treaba de... artist

Arta de a desena diverse forme in cafea poarta numele de latte art. Cand in ecuatie apar si niste roboti, Barista Bots, capabili sa deseneze in spuma de lapte cu o precizie nemteasca, deja aceasta arta devine mai spectaculoasa.

General Electric GE Barista Bots

Totul s-a petrecut peste ocean, pe langa targul de tehnologie SXSW ce are loc in Texas. Cafeaua servita trecatorilor trecatorilor era aranjat de un robot similar cu o imprimanta 3D.

Barista Bots este numele robotilor capabili sa preia o imagine dintr-un calculator si sa incerce cu o relativa rata de succes sa o reproduca in cafea. Intreaga treaba este realizata de un cap mobil ce se poate deplasa atat in adancime, cat si la suprafata cafelei. In principiu, precizia cu care lucrarile sunt duse la buna sfarsit este data de taria spumei de lapte, temperatura cafelei si a laptelui, la care se adauga viteza robotului. Luand aceste criterii in calcul, sunt impresionante in egala masura atat initiativa, cat si modul de realizare.

Asadar, avand in vedere rara ocazie in care un robot isi exprima talentul artistic in bucatarie, nu doar viteza si eficienta la gatit, Barista Bots s-ar putea sa fie un gadget mult ravnit in industrie. Ce ziceti?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele