12 apr. 2013 | 15:30

Avantree Sacool – Un headset Bluetooth cool [REVIEW]

ACTUALITATE
Avantree Sacool - Un headset Bluetooth cool [REVIEW]

Avantree Sacool este un Headset Bluetooth foarte interesant, care ne-a ajuns pe mana acum cateva zile. Impresia pe care mi-a lasat-o acest produs este detaliata in cele ce urmeaza. 

Avantree este brandul producatorului Avantronics, care detine in portofoliu o multime de accesorii si gadget-uri pentru dispozitivele mobile, fie ca este vorba de smartphone-uri sau tablete. Am ramas surprins sa aflu ca Avantronics comercializeaza aceste produse atat in Europa cat si in Statele Unite sau Asia, si este practic un brand global.  Sacool este doar unul dintre produsele acestuia, si este destinat impatimitilor de muzica, ce nu doresc sa isi dea jos castile de pe urechi, nici atunci cand sunt apelati. Adevarul ca un Headset Bluetooth este solutia optima pentru aceasta categorie.

Avantree Sacool review intro

Design

Design-ul este placut la prima vedere, castile sunt destul de discrete, iar combinatia de culori, alb si portocaliu este foarte atragatoare. Desigur, daca avem alte preferinte putem alege dintr-o varietate de combinatii. Avantree Sacool vin si pe alb sau negru complet, iar acea banda portocalie poate fi roz, verde sau albastru, in timp ce restul castii este alb. Pachetul este destul de simplu si contine elementele esentiale unui astfel de produs. Astfel, avem manualul de utilizare, trei perechi de mansoane de silicon pentru urechi, de diferite marimi, si un cablu de incarcare USB-microUSB. Acesta are o lungime de 90 cm si se introduce direct la portul USB al computerului. Nu vin incarcator de priza, insa orice incarcator USB cu o tensiune de 5V si maxim 120 mAh ar trebui sa fie perfect.

Avantree Sacool review pachet

Cutia este destul de simpla insa detine specificatiile tehnice ale produsului, continutul cutiei, precum si site-ul producatorului. Ba chiar pe cutie sunt mentionate si functiile castilor si ale butoanelor intr-un mod destul de detaliat.

Am zis ca la prima vedere sunt destul de discrete, sunt suficient de mici pentru a nu fi deranjante privirii si sunt casti de tip in-ear, adica se vor introduce pe canalul urechii. Spre deosebire de alte modele specifice genului, acestea nu intra atat de adanc, asadar nu ar trebui sa fie deranjante nici pentru cei care nu favorizeaza acest tip de produs. Eu de exemplu prefer intr-adevar castile supra auriculare, cele care vin pe ureche, insa nu as iesi cu ele pe strada. Avantree Sacool prezinta o solutie buna pentru acest tip de activitate.

Castile detin un buton cu functie dubla, de pornit/oprit si de conectare Bluetooth. Acesta trebuie tinut apasat timp de 7 secunde pentru a trece in modul de conectare, unde LED-ul prezent pe casca cu butoanele va alterna intre albastru si rosu. Langa acesta se afla conectorul de microUSB pentru incarcarea acestora. In partea de sus se afla butoanele de volum, usor de apasat, care necesita o apasare repetata pentru a creste sau a scadea volumul.

Din punct de vedere al calitatii materialelor nu avem nimic de reprosat, Avantree Sacool sunt frumos finisate, plastcul este rezistent si de calitate, iar capacelul pentru portul microUSB este dintr-un cauciuc flexibil si nu da semne ca s-a r putea rupe prea repede.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Avantree Sacool/”/]

Specificatii

Tabelul de mai jos prezinta specificatiile complete ale acestui produs, detaliile sunt cele obtinute de la producator.

[table id=163 /]

Utilizare si Confort

Avantree Sacool pozitie reviewDin punct de vedere al confortului, sincer nu ma asteptam sa fie atat de usoare, si purtate timp de aproximativ 2-3 ore pot sa spun ca nu m-au deranjat deloc la urechi. Ba chiar la un moment dat am uitat ca le am pe cap si am raspuns la telefon in mod normal, ducandu-l la ureche. Cablul vine pe deasupra castii, fiecare este notata cu L si R pentru a identifica corect pozitia confortabila. Casca este directionala, asadar punandu-le invers nu stau chiar atat de bine in urechi. Sincer as fi preferat cablul sa fie in partea de jos, pentru ca eu de exemplu nu suport sa am ceva dupa ureche. Inteleg conceptul producatorului, care s-a gandit ca, pus dupa ureche ar oferi probabil o stabilitate mai buna insa, ma gandesc aici ce pozitie ar prefera cei care poarta ochelari?

Daca purtati ochelari mi-ar face placere sa aud si opinia voastra in acest sens, v-ar placea sa aveti cablul de la casti dupa ureche, sau sa cada normal in partea de jos a urechii?

Performanta

Avantree Sacool review casca

La capitolul performanta, producatorul mentioneaza aproximativ 6 ore pentru convorbire sau ascultat muzica. Avand in vedere ca ambele activitati utilizeaza receptorul de Bluetooth ale telefonului si ale castilor, le-am testat ascultand muzica la un volum mediu, si am atins aproape 5 ore de functionare dupa o incarcare completa. Destul de aproape de cifra specificata. Timpul de incarcare este de aproximativ 3 ore pe USB, din computer.

 

Calitatea audio este medie, insa avand in vedere pretul produsului nu putem cere foarte mult de la ele. Bass-ul este destul de prezent, un avantaj al castilor in-ear este ca frecventele joase sunt obtinute mai usor datorita obturarii canalului auditiv. Mediile si inaltele exista, insa din punct de vedere detalii sonore nu se pot compara desigur cu o serie de casti mai scumpe, sau cu cele pe fir.

In convorbire microfonul este suficient de puternic pentru a face fata convorbirilor in aer liber. Nu va asteptati insa ca in tramvai sau in autobuz, unde este galagie destul de mare, ca persoana cu care vorbiti sa va auda foarte bine. Microfonul este destul de departe de gura, si aceasta problema o au cam toate castile fara microfon directional.

Distanta la care am reusit sa ma departez de telefon, iar semnalul sa fie suficient de bun pentru muzica si convorbire este de aproximativ 8 metri, cu un perete destul de subtire intre receptor si telefon. Si aici se apropie de standardul specificat de producator si par a se descurca destul de bine.

Concluzii

Castile Bluetooth au atat avantaje cat si dezavantaje. Pe primul loc este autonomia, aceasta fiind relativ mica. In cazul unui astfel de model, acestea trebuie sa fie si usoare, iar un acumulator mare ar fi incomod. Dat fiind faptul ca Avantree Sacool au o greutate de doar 18 grame, acumulatorul de 120 mAh pentru fiecare casca este suficient. Banuiesc ca sunt putine persoane care vorbesc la telefon mai mult de 5 ore, insa si acelea vor fi multumite de flexibilitatea pe care ti-o ofera un astfel de headset.

Avantree Sacool reprezinta un produs mai mult decat interesant, care pentru suma la care se pot achizitiona, si avand in vedere ce ofera, pot sa spun linistit ca isi merita investitia. pe de alta parte daca sunteti norocosi le puteti castiga in concursul organizat la noi pe site. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati linkul urmator, si unul dintre voi se va putea bucura de optiunea de „maini-libere” 🙂