28 mai 2012 | 14:45

ZTE apeleaza la Rightware pentru interfata Android 4.0

ACTUALITATE
ZTE apeleaza la Rightware pentru interfata Android 4.0

kanzi-zte-3d-ux

Faptul ca Android, in mare parte, este un sistem Open Source se reflecta intr-o libertate extrem de mare pentru producatorii de terminale in ceea ce priveste interfata preinstalata. Din acest motiv, pentru a-si personaliza aparatele, in conditiile in care Android-ul este exact aceeasi la totii, producatorii apeleaza la UI-uri care de care mai originale.

Daca Samsung are TouchWiz, HTC are Sense si Kindle Fire are propriul skin, a venit timpul ca si ZTE sa se alature acestei echipe cu propria solutie. Incepand cu saptamanile urmatoare, toate terminalele lansate de ZTE cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich vor avea o interfata realizata in colaborare cu compania Rightware – Kanzi UI.

Interfata celor de ZTE este creata intr-un stil 3D extrem de original si ar putea scoate in evidenta considerabil noile terminale ale companiei. Totusi, e imposibil sa nu vina fara costuri, evident. Nu ne referim neaparat la cresteri de preturi ale terminalelor, ci mai degraba la costuri legate de performanta procesorului sau, mai rau decat atat, de baterie. Cu cat elementele grafice necesita o putere de calcul mai mare, procesorul este solicitat mai mult, iar bateria, in consecinta, se consuma mai repede.

Desi inca nu a avut nimeni ocazia sa puna mana pe un astfel de terminal, pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, imaginea de mai sus infatiseaza un posibil ecran principal, in timp ce imaginea de mai jos arata o colaborare anterioara intre Texas Instruments si aceeasi companie Rightware.

TI Rightware

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele