20 iun. 2012 | 18:46

UPC lanseaza Tech School si trimite un copil la NASA

ACTUALITATE
UPC lanseaza Tech School si trimite un copil la NASA

LOGO TECH SCHOOL 1

UPC a lansat astazi un program educational sub denumirea de Tech School, care implica trei domenii pentru proiecte: programare, robotica si astronomie.

Tinerii cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani pasionati de tehnologie si stiinte exacte, vor propune idei de proiecte care sa ne schimbe viata de zi cu zi cu ajutorul tehnologiei. Ca suport pentru idei, pot fi accesate stiri, interviuri si articole despre ultimele tehnologii, inventii si descoperiri tehnice pe site-ul oficial www.techschool.ro. Tot aici se fac si inscrierile in program.

Poate cea mai interesanta parte a proiectului este reprezentata de ajutorul sub forma de tutoriale, indrumari si discutii cu mentori precum: Adrian Stoica (Lead Researcher, Advanced Robotics in cadrul NASA/JPL), Aurora Simionescu (Einstein Fellowship din partea NASA în cadrul Universității Stanford), Emi Gal (CEO Brainient).

Cele mai bune trei idei vor primi srijinul pentru a deveni realitate in 2013.Vom vedea ce reprezinta exact acest lucru.

Oricum, la finalul concursului, unul dintre micutii „savanti” va primi cel mai mare premiu, participarea intr-o tabara de vara din cadrul NASA. De asemenea, cei inscrisi vor putea participa la o tabara Tech School in care timp de 7 zile isi pot perfectiona ideile prin schimburi de informatii atat intre ei, cat si cu ajutorul mentorilor.

UPC Romania se asteapta la cel putin 1000 de idei inscrise in primul an.