27 sept. 2012 | 19:25

Toshiba lanseaza si el HDD-uri hibride

ACTUALITATE
Toshiba lanseaza si el HDD-uri hibride

Echipament de stocare hibrid - ToshibaDaca imi aduc bine aminte Seagate a fost primul care a lansat pe piata un HDD hibrid ce folosea o memorie Nand Flash de capacitate mica ca un cache, iar memoria magnetica pentru stocare. Produsul a fost unul destul de reusit, insa doar de la a doua serie putem spune ca a avut o performanta notabila.

Toshiba a fost, in teorie, mai istet din acest punct de vedere, cele doua modele lansate acum beneficiind direct de functile noi implementate de Seagate si de o memorie cu capacitate mai ridicata. Asadar memoria Flash are o capacitate de 8 GB iar cele doua HDD-uri o capacitate totala de stocare de 750 GB si 1 TB.

Solutia este destul de buna pentru a combina performantele de citire ale unui SSD cu cele ale unui HDD normal, mai ales pentru laptopuri, unde majoritatea nu suporta decat un HDD de 2.5 inci. Parerea mea este ca au facut totusi o mica greseala, viteza de rotatie este de doar 5400 rpm, ar fi trebuit sa fie de 7200 rpm pentru a se simtit cu adevarat existenta memoriei flash. Nu cred ca era un impediment in constructie din moment ce Seagate are viteza de rotatie a platanelor, mai ridicata. Sunt curios sa le compar pe cele doua, si sper ca voi avea ocazia in viitorul apropiat.

Echipament stocare hibrid -Toshiba MQ01ABD100H