Cele mai bune aplicatii romanesti ale saptamanii – iOS si Android
Acesta este al cincilea episod din seria noastra de aplicatii romanesti pentru iOS si Android. Avand in vedere numarul foarte mare de programe disponibile cu continut localizat, continuam sa atragem atentia exclusiv asupra aplicatiilor gratuite.
Achizitia de aplicatii din magazinele virtuale a fost facila din prima zi. Indiferent daca sunteti utilizator de iPhone sau Android niciodata nu a fost mai simplu sa cheltuiti sume mici de pe card pentru un joc, o suita de aplicatii office sau o aplicatie mai serioasa de navigatie. Cu toate acestea, este o incantare sa vezi ca foarte multi dezvoltatori nu vor neaparat sa se imbogateasca in acest mod. In definitiv, nu vad alt motiv pentru care ar fi disponibile atat de multe aplicatii gratuite de calitate.
Codul Penal si Codul de procedura penala
Dezvoltator: Alex Ivan
Creata de acelasi dezvoltator ca si Codul Civil si Codul de Procedura Civila, aplicatia de fata este solutia perfecta pentru pasionatii de legislatie. Disponibila complet offline, Codul Penal si Codul de procedura penala este una din putinele solutii gratuite pentru cei care vor un pachet complet de legi specifice acestui domeniu juridic. Intregul continut este impartit pe capitole si este actualizat la data de 20.04.2012, data ultimelor modificari din monitorul oficial. Puteti cauta un anumit cuvant sau fraza cu usurinta din orice ecran al aplicatiei. Automat se creeaza si un istoric al cautarilor pentru a reveni usor la un articol pe care l-ati cautat in urma cu cateva zile. Fiecare articol il puteti trimite prin email, il puteti imprima sa il puteti adauga la o lista de favorite. Un mare avantaj sta in faptul ca intregul continut din aplicatie este dinamic. Puteti modifica modifica fontul din doua optiuni oferite de aplicatie si puteti ajusta dimensiunea din doar cateva atingeri. Aplicatia functioneaza la fel de bine in mod portret si landscape. Asemanator cu aplicatia iBook a celor de la Apple, Codul Penal si Codul de procedura penala suporta adaugarea de notite pe text. Puteti sublinia anumite cuvinte dintr-un articol cu diverse culori si puteti atasa cu usurinta explicatii unor termeni pe care nu ii intalniti foarte des.
Sarcina ta
Dezvoltator: Sanoma Hearst
Sarcina Ta este aplicatia viitoarelor mame care vor sa fie la curent cu evolutia fatului si vor sa stie fiecare detaliu legat de schimbarile prin care trece corpull lor. Interfata este prietenoasa, simpla de utilizat si plina de informatii relevante. Dupa cum se vede si in captura alaturata poti vedea ca in 9 saptamani copilul are 3 centimetri si o greutate de doar 2 grame. Cu un simplu swipe peste imaginea de jos a fatului poti vedea cum va arata viitorul copil in fiecare etapa a evolutiei sale intra uterine. Tot din ecranul principal al aplicatiei puteti modifica data nasterii si puteti posta pe Facebook sau trimite pe email faptul ca sunteti intr-o anumita saptamana de sarcina. Din incercarea de a va face viata mai usoara, tot din aplicatie puteti accesa complet offline o lista generoasa de nume de copii impartite pe sex, masculin sau feminin. Exista o lista generata automat cu cele mai populare 10 nume la ora actuala, daca vreti sa stiti ce sa evitati. Din aceasta sectiune va puteti crea propria lista de nume care va incanta, si puteti ajunge mai usor la un nume definitiv. Cea mai utila sectiune din aplicatie mi se pare cea de sfaturi. Aici puteti vedea tot felul de informatii utile legate de lucrurile pe care le puteti face sau nu in timpul sarcinii, de la regim alimentar pana la sex.
Centrul Istoric
Dezvoltator: Mobixera.com
In primul rand, pentru a gasi aceasta aplicatie mai usor, daca nu aveti linkul la indemana, puteti cauta in AppStore dupa CentrulIstoric, intr-un singur cuvant. Dupa cum ii spune si numele, aceasta aplicatie este portalul perfect catre un numar de peste 150 de localuri amplasate accesibil, in Centrul Istoric al Bucurestiului, la o distanta de mers pe joc unul fata de altul. Aveti restaurante, baruri, puburi, cafenele, hoteluri, muzee, galerii de arta, cateva sali de teatru si cateva magazine. Fiecare dintre locatiile incluse in aplicatie vine cu un numar de telefon si o adresa de email, pentru rezervari. Exista si o harta cu continut de pe Google Maps pentru va ajuta sa ajungeti mai usor iar iar daca va incanta descrierile pompoase veti avea parte si de cateva astfel de exemple. Nu lipseste, desigur, nici programul de lucru al fiecarei taverne. Exista si un modul denumit intuitiv,,near me” care, pe baza locatiei GPS face o treaba foarte buna in a va spune care berarie este mai aproape de locatia voastra. Aveti si un motor de cautare, in cazul in care prietenii vostrii sunt in zona si vreti sa vedeti barul in care se afla pe o harta. Chiar daca nu sunt la rezolutie foarte buna, tot in aplicatie puteti vedea poze de la aproape fiecare locatie din baza de date. Cu o dimensiune de doar cativa MB nu trebuie trecut cu vederea faptul ca aceasta aplicatie este de asemenea disponibila complet offline.
Last minute
Dezvoltator: Infoturism Media S.R.L.
Conceptul de Last minute s-a devalorizat destul de mult in ultimii ani. Daca in urma cu cativa ani facea referire la oferte pentru bilete de avion, acum face referire la aproape orice categorie de servicii si produse. Aplicatia Last Minute a celor de la Infoturism Media este un portal de oferte din domeniul turistic. Practic, agregheaza reduceri de la un numar foarte mare de agentii de turism dupa care le indexeaza intr-o forma destul de prietenoasa. Avand in vedere ca vine Craciunul si Revelionul, daca nu ati apucat sa va decideti unde vreti sa mergeti, aceasta aplicatie este cea mai buna solutie. Astfel puteti decide sa faceti revelionul la Bran cu 442 de euro sau la Paris cu 399 euro. Pagina aferenta fiecare oferte, pe langa detaliile legate de servicii, va ofera posibilitatea sa trimiteti un email agentiei organizatoare sau, daca doriti, sa dati un telefon. Aplicatia va ofera posibilitatea sa va creati o lista de favorite, pentru referinte ulterioare pe care sa o puteti accesa de oriunde. Daca vreti puteti partaja orice oferta pe Twitter, Facebook, Read It Later, Vkontankte, Email, SMS, Evernote si cam tot ce va trece prin cap. Mai precis, creatorii aplicatiei s-au straduit sa nu ramaneti in pana de optiuni daca ati gasit o oferta care merita avuta in vedere. Ca un mic detaliu, toate lista de oferte suporta niste filtre foarte bine puse la punct pentru a gasi rapid ce va intereseaza.
Petrecerea Culorilor – Kidsopia
Dezvoltator: E-dea Works S.R.L.
O aplicatie destinata copiilor prescolari, Petrecerea Culorilor este o carte de colorat simplu de folosit si de un real ajutor pentru cei care invata culorile. Aplicatia include cateva desene alb negru pe care le puteti colora dupa cum doriti. Puteti face pinch to zoom pentru a mari o anumita zona din ecran. Va puteti misca pe tablou tinand degetul apasat. Pentru a colora este suficient sa alegeti o culoare si sa faceti dublu click pe o anumita zona. Daca ati gresit, repetati procedura dupa ce ati selectat culoarea alba. In cazul in care aveti nevoie de referinte puternice inainte sa-i dati copilului vostru sa se joace un joc, intreaga serie de aplicatii Kidsopia este creata pe baza unei platforme educationale Unicef. Este vorba de un sistem foarte elaborat cu numele de ,,Repere fundamentale pentru invatarea timpurie a copilului de la nastere pana la 7 ani.” In plus, pentru a oferi un context intregii aplicatii, pe fundal, un povestitor va introduce jucatorul intr-un mediu de basm.