28 nov. 2012 | 15:30

Tehnologia isi spune cuvantul si in industria muzicala

ACTUALITATE
Tehnologia isi spune cuvantul si in industria muzicala

Eclipse/Blue este numele unui nou videoclip al formatiei Nosaj Thing ce are ca motiv principal momentul unei eclipse de soare.

Nosaj Thing EclipseBlueVideo

Un spectacol de dans, lumina si efecte, video clipul de mai jos este unui dintre putinele din ultima vreme care nu a avut parte de nici un fel de postprocesare inainte de a fi postat online. Desi in aparenta lucrurile sunt foarte simple, o scena, un ecran mare si doua domnisoare, una pusa in spatele unui ecran si alta in fata lui, realitatea este un pic mai complexa. Ideea videoclipului este creatia artistului Daito Manabe si, desi a implicat multa coregrafie si design, piesa cea mai importanta nu se vede in cadru. Secretul este o camera Point Grey de mare viteza si inalta rezolutie care este reponsabila de urmarirea corpurilor dansatorilor si de transmitera informatiei in timp real la un computer. Acesta din urma proiecteaza efecteleTehn pe corpurile umane de parca ar fi aplicate ulterior.

Chiar daca nu as putea  afirma cu mana pe inima ca este genul meu preferat de muzica, videoclipul este impresionant la asa un nivel incat si daca nu intelegeti foarte bine ce se petrece tot va dati seama ca este vorba de ceva un pic mai complicat decat pare la prima vedere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele