24 sept. 2012 | 14:45

StarCraft II Multiplayer ar putea deveni free-to-play

ACTUALITATE
StarCraft II Multiplayer ar putea deveni free-to-play

Se pare ca Blizzard doreste sa intre pe piata free-to-play, iar titlul care are cel mai mare potential de a deveni gratuit este StarCraft II. Nu este vorba despre varianta sa de single player, ci despre multiplayer-ul jocului, care este folosit in competitii eSports in toata lumea.

starcraft ii heart of the swarm

Motivul pentru incercarea de a crea o versiune free-to-play de StarCraft vine din dorinta de a oferi posibilitatea mai multor jucatori sa intre in joc, fara a fi nevoiti sa cheltuie cei 60 de euro. Din pacate insa, fiind un joc de strategie, este cam greu pentru Blizzard sa balanseze jocul pentru un sistem de microtranzactii, intrucat nu ar fi corect fata de jucatorii care nu platesc sa aiba accesul limitat la anumite trupe. In orice situatie, jocul nu va deveni gratuit prea curand.

Momentan StarCraft II: Heart of the Swarm abia a intrat in beta pentru cei care participa in concursuri eSports, iar o lansare ar putea avea loc inainte de sfarsitul acestui an. De asemenea, ultima parte a campaniei, Legacy of the Void va intra probabil in productie imediat dupa ce vom primi campania Swarm. Cu siguranta nu vom primi prea multe detalii despre modelul free-to-play pentru acest joc inainte de lansarea celor doua noi expansion-uri.