09 aug. 2012 | 11:00

Samsung ne povesteste de ce iPhone-ul era mai bun in 132 de pagini

ACTUALITATE
Samsung ne povesteste de ce iPhone-ul era mai bun in 132 de pagini

Ca o parte componenta a procesului dintre Apple si Samsung, compania americana a reusit sa introduca in muntele de dovezi un document de 132 pagini. Acesta din urma este un raport tradus din coreeana in care sunt parcurse in detaliu toate elementele de compozitie ale unui iPhone la momentul in care Galaxy S abia se lansase.

iPhone Galaxy S

In 2010, cand iPhone-ul era deja pe val, un grup de ingineri de la Samsung au realizat un raport de 132 de pagini in care sunt evaluate toate detaliile care fac un iPhone sa fie iPhone. Incepand cu ecranul principal si aplicatiile preinstalate si mergand pana la browserul implicit, pe fiecare pagina din document sunt comparate diverse aspectele ale unui iPhone si ale unui Samsung Galaxy S GT-i9000. Ideea de comparatie nu ar trebui interpretata neaparat intr-un mod negativ, astfel de rapoarte existand in toate companiile care activeaza in domeniu.  Marea problema vine din faptul ca de cele mai multe ori concluzia comparatiei pare sa fie ,,Faceti-l sa mearga un pic mai mult ca iPhone-ul.”

Victoria partiala a celor de la Apple aparuta dupa obtinerea dreptului de a folosi ca dovada in proces respectivul document este legata de o concluzie simpla raspandita prin intregul fisier. ,,Galaxy S1 ar fi mai bun daca s-ar fi comporta mai mult precum iPhone-ul si ar fi integrat o interfata cu mai multe similaritati.”

Din acest punct, desi lucrurile par mai simple, realitatea este diferita. Nu de alta, dar cei de la AllThingsD au sesizat un aspect important al intregului proces. Indiferent daca Apple demonstreaza ca smartphone-urile Samsung Galaxy au fost realizate dupa chipul si asemanarea unui iPhone, toate argumentele sunt inutile daca nu vizeaza intr-un mod extrem de specific incalcarea patentelor vizate in acest proces. Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba puteti parcurge fisierul la adresa http://allthingsd.com/files/2012/08/44_iPhone_GalaxyS1_review.pdf sau il puteti vedea mai jos in forma embedded.

44

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele