12 iul. 2012 | 14:00

Parallels Desktop 7 aduce Windows pe MacBook Pro Retina Display

ACTUALITATE
Parallels Desktop 7 aduce Windows pe MacBook Pro Retina Display

Desi rareori se justifica sa mentionam un update la o aplicatie pentru simplul fapt ca suporta un nou hardware, pentru noul MacBook Pro facem o exceptie. Mai ales in acest caz, vorbim de o asociere pe care fanii inraiti ai hardware-ului Apple ar considera-o blasfemie.

Windows on Mac

Parallels Desktop ajunge astazi la versiunea 7 si vine cu un update semnificativ. Este vorba de suportul pentru rezolutia de 2880 x 1800 a noului MacBook Pro. In plus, aceasta aplicatie va permite sa rulati in conditii optime orice Windows la aceeasi rezolutie, aproape exagerata. In cazul in care tineti evidenta sistemelor de operare pe care le puteti rula in masina virtuala folosind aceasta aplicatie, Windows 7, Windows 8 Release Preview, Chrome OS sau Ubuntu – toate sunt pe lista de optiuni. Pe langa asta, utilizatorii entuziasti ai aplicatiei au primit deja confirmarea oficiala ca Windows 8 si OS X Mountain Lion vor fi suportate aproape simultan cu momentul lansarii oficiale.

Avand in vedere ca versiunea de iPad a Parallels a primit suport pentru Retina Display in luna mai, acest update nu vine neaparat ca o revelatie. In acelasi timp insa, daca tot ati facut un efort supraomenescc pentru a achizitiona un MacBook Pro cu Retina Display, ar fi si pacat sa renuntati la cele cateva aplicatii de Windows care va fac viata mai usoara sau va ajuta la munca.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele