16 oct. 2012 | 15:55

Padfone 2 lansat oficial – Informatii de la fata locului

ACTUALITATE
Padfone 2 lansat oficial - Informatii de la fata locului

ASUS a anuntat astazi la Milano noul Padfone 2, a doua generatie de dispozitiv hibrid cu Android. Asemeni predecesorului sau, acesta se poate transforma din telefon in tableta in doar cateva secunde, insa din cate se pare regulile au fost schimbate serios.

Eveniment lansare Padfone 2

Compania taiwaneza a optat sa includa in Padfone 2  un display Super IPS+ HD (1280×720) de  4,7 inci, alaturi de un procesor quad core Snapdragon S4 A15, 2 GB RAM si o camera foto de 13 megapixeli foarte interesanta. Acesata este bazata pe un senzor Sony retroiluminat, capabil in teorie sa captureze imagini clare in orice conditii de lumina. Mai mult decat atat, aceasta poate inregistra 60 de cadre pe secunda in mod video 720p si 6cadre pe secunda in modul foto.

Spre diferenta de prima generatie de Padfone, noul dispozitiv foloseste un dock tableta cu display de 10,1 inci mult mai subtire. S-a renuntat la capacul care tinea telefonul ancorat in favoarea unui design mai simplu, care necesita un singur pas pentru a conecta cele doua dispozitive. Suprafata de andocare este realizata din teflon, pentru a nu zgaria suprafata display-ului. Telefonul cantareste acum doar 135 de grame, in timp ce dock-ul Padfone 2 Station are doar 514 grame.

padfone 2 station

Spre diferenta de prima generatie, telefonul a primit o baterie semnificativ mai mare, de 2140 de mAh, insa tableta a “slabit” putin, oferind un acumulator de 5000 mAh, capabil sa incarce Padfone-ul cu numarul 2 de inca trei ori. ASUS sustine ca de unul singur, Padfone 2 poate sa ofere 16 ore de convorbiri in 3G, 13 ore de WiFi sau 9 ore de redare video, in timp ce impreuna cu dock-ul tableta toate acestea se tripleaza (36 ore de 3G, 39 de ore de browsing WiFi si 27 de ore de video), insa toate acestea in modul Power Saving.

Conform ASUS, atat Padfone, cat si Padfone 2 vor ramane pe piata simultan, fiecare dintre ele fiind indreptate catre genuri diferite de utilizatori. Cei care perfera display-ul de 4,3 inci vor putea in continuare sa opteze pentru prima generatie, in timp ce fanii telefoanelor mai mari se vor bucura de spatiul in plus oferit de noul display de 4,7 inci.

 Padfone 1 versus padfone 2

Momentan compania nu ofera un dock tastatura pentru Padfone 2 si indeamna utilizatorii sa se indrepte catre interactiunea prin intermediul touchscreen-ului. Cei care doresc totusi tastaturi fizice sunt indreptati catre solutii Bluetooth. Acest lucru nu inseamna ca nu va fi oferita o alternativa oficiala ASUS, insa aceasta va veni probabil la ceva vreme dupa lansare. Odata cu un nou dispozitiv avem de a face si cu un nou conector MHL, de data aceasta capabil sa redea si semnal video. Acesta se gaseste in partea de jos a telefonului si face conexiunea cu Padfone 2 Station.

Exista insa si cateva vesti mai putin bune, insa nu tragice. Cei care se asteptau la un dispozitiv care vine cu noul Android 4.1 Jelly Bean vor trebui sa se multumeasca doar cu Ice Cream Sandwich pentru moment. Producatorul a promis insa ca un update este deja in dezvoltare, insa acesta va veni abia in  noiembrie, intrucat tehnologia DynamicDisplay, care face tranzitia intre modul telefon si modul tableta al aplicatiilor, nu ruleaza inca pe noul desert Google. De asemenea, ecranul telefonului este protejat de Gorilla Fit Glass si nu de varianta Gorilla 2 de la Corning.

Diferente notabile fata de prima generatie de Padfone sunt lipsa unui lacas pentru carduri microSD in noul telefon, cat si imposibilitatea de a schimba acumulatorul dupa bunul plac.

interfata Padfone 2

ASUS a integrat si cateva aplicatii in-house in software-ul noului Padfone 2, precum aplicatia SuperNote,capabila sa transforme notitele scrise de mana in text editabil, WebStorage de 50GB pentru 2 ani cu posibilitatea de a crea, accesa si partaja fisiere office si pentru a urca automat imaginile capturate cu camera dispozitivului, plus o alternativa la iCloud: MyBitCast, care tine toate dispozitivele utilizatorului sincronizate cu acelasi continut.

Momentan ASUS lanseaza Padfone 2 doar in Taiwan, urmand ca Europa si restul Asiei sa primeasca dispozitivul inainte de sfarsitul lunii decembrie. Romania va fi din fericire inclusa in primul val. Desi nu au fost oferite detalii concrete, se pare ca planul este ca acest dispozitiv sa fie vandut si prin operatorii de telefonie mobila, la un pret mai mic impreuna cu un contract. Preturile pentru pachetele Padfone 2 + Padfone 2 Station sunt de 799 de euro pentru varianta cu 32 GB si de 899 euro pentru varianta de 64 GB. Aceste preturi pot insa varia in functie de regiune, iar decizia de a vinde separat cele doua componente ale pachetului va fi luata pentru fiecare tara in parte.

Padfone 2 pret

Prin Padfone 2 ASUS sustine ca doreste sa continue traditia noii game de produse 2-in-1, si doreste sa devina lider incontestabil pe acest segment unde momentan nu exista concurenta. Abia asteptam sa punem mana mai in detaliu pe noul dispozitiv, mai aproape de data lansarii sale in Romania.

Mai jos gasiti imagini de la eveniment, alaturi de o galerie dedicata exclusiv noului Padfone 2

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Event Padfone 2/”/]

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Padfone 2/”/]