04 apr. 2012 | 13:00

Olympus ar putea fi salvata de la dezastru

ACTUALITATE
Olympus ar putea fi salvata de la dezastru

Olympus s-ar putea sa fie salvata de la dezastru

Daca in urma cu cateva saptamani pe internet incepeau sa circule zvonuri legate de faptul ca s-au furat foarte multi bani din firma prin fraude contabile, intr-un context in care rezultatele financiare ale Olympus au fost dezastruoase in ultima perioada, se pare ca in curand „va rasare soarele si pe strada lor”.

Dupa ce a pierdut 2 miliarde de dolari din cauza unor decizii neinspirate, compania se pare ca este curtata de cativa parteneri pentru a fi scoasa din situatia dramatica in care se afla. Der Spiegel, un cotidian german, are informatii ca cel putin 3 companii liciteaza pentru a incepe parteneriate de afaceri cu producatorul japonez.

Intr-o declaratie a presedintelui Hiroyuki Sasa, acesta a indicat ca atat SONY, ca si Fujifilm sunt sunt interesate de a incheia un parteneriat. Avand in vedere ca Olympus este cel mai mare producator global de endoscoape, si compania de sisteme medicale Terumo si-a aratat interesul pentru fostul gigant.

Olympus s-a angajat ca pana luna viitoare sa ia o decizie in legatura cu numele companiei care va fi luata in considerare pentru postul de partener, desi momentan nu se cunosc detalii specifice legate de reversul sau rolul respectivului parteneriat.

Evident, asta nu inseamna ca la Olympus va fi totul roz peste noapte, insa un parteneriat cu un jucator important din domeniu cu siguranta ar aduce compania pe linia de plutire.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele