10 dec. 2012 | 15:35

Nintendo pune restrictii pe continutul 18+

ACTUALITATE
Nintendo pune restrictii pe continutul 18+

Cand vine vorba despre serviciile online ale consolelor, cele de la Nintendo sunt intotdeauna cu un pas in urma. Aparent, cei care dezvolta sistemele de distributie de pe Wii U inca nu inteleg de ce PlayStation Network, Xbox Live si Steam au atins acest succes, intrucat au ales sa impuna o restrictie foarte ciudata in Europa.

Nintendo Wii U eShop

Oricine doreste sa cumpere de pe noul Wii U eShop jocuri clasificate ca PEGI 18 (destinate adultilor) va trebui sa astepte pana la ora 23:00. Da, ati citit bine. Jocurile violente, sau care pot contine limbaj extrem de vulgar si/sau secvente care au o tenta sexuala pot fi cumparate numai dupa ora 23. Aceasta decizie nu are precedent in industria jocurilor si nici foarte mult sens. Este adevarat ca Nintendo incearca intotdeauna sa protejeze copiii cand vine vorba despre servicii online, insa aici au mers putin cam departe. Nu in fiecare casa in care se va gasi un Wii U va trai si un copil, iar atat timp cat sunt dispus sa cumpar ceva si am bani, nu ar trebui sa ma impiedice nimic, avand in vedere ca este vorba despre un magazin digital.

Desi momentan nu este foarte mult continut disponibil pe eShop, cei care vor chiar si sa verifice disponibilitatea DLC-ului pentru Assassin’s Creed III, sau sa citeasca o simpla descriere a jocului, nu pot face asta decat in intervalul 23:00-3:00. Aceeasi „nevoie” de a proteja copiii a dus si la existenta greoaielor Friend Codes, care erau folosite pe DS si Wii pentru a te juca online doar cu prieteni.