10 iul. 2012 | 12:10

Microsoft achizitioneaza Perceptive Pixel – baga bani in tehnologie touch

ACTUALITATE
Microsoft achizitioneaza Perceptive Pixel - baga bani in tehnologie touch

Perceptive Pixell

In cadrul conferintei Microsoft pentru parteneri desfasurate ieri in Canada, Steve Balmer a anuntat o achizitie importanta pentru compania pe care o conduce.

Perceptive Pixel este numele celei mai recent achizitionate companii de catre gigantul din Redmond,e o companie axata pe cercetare, dezvoltare si productie de interfete multi touch. Unul dintre produsele cele mai impresionante de pana acum ale acesteia este panoul de 82 de inci pe care a fost demonstrat Windows 8 in cadrul MWC. Jeff Han, fondator Perceptive Pixel si actual angajat Microsoft a definit respectivul panou ca fiind cel mai mare panou multitouch din lume, suportand sute de inputuri simultan, ce este compatibil si cu interactiunea cu un stylus.

Balmer a definit portofoliul Perceptive Pixel ca fiind destul de revolutionar, singura problema aferenta noii companii fiind legata de preturile ridicate ale tehnologiilor dezvoltate in-house. Daca totul merge conform planului, Steve Balmer a afirmat ca spera sa integreze tehnologia Perceptive Pixel in viitoare creatii Microsoft, atat software cat si hardware.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele