06 mai 2012 | 10:00

Mai incepe un proces contra Apple – nici nu a durat mult…

ACTUALITATE
Mai incepe un proces contra Apple - nici nu a durat mult...

Apple proces

In urma cu un pic mai mult de un an de zile anuntam o mare greseala a celor de la Apple – compania urmarea si receptiona log-uri referitoare la locurile prin care trecea un utilizator de iPhone, insa fara acordul acestuia. Nu conta nici macar daca utilizatorul avea activ serviciul de localizare din meniul de configurare al iPhone-ului.

Ei bine, va incepe un proces pornind de la scandalul iscat anul trecut cu localizarea neautorizata a utilizatorilor de terminale cu iOS. Stim, a trecut un an, insa asa a hotarat un judecator din California, Lucy Koh. Oricum, desi plangerile legate de acest subiect nu mai sunt atat de numeroase in varianta finala a cauzei procesului, dupa un reportaj al celor de la Bloomberg situatia pare sa fie totusi destul de grava.

In aceasta etapa incipienta a procesului, judecatorul a decis ca pana pe 17 mai Apple sa ofere acuzarii toate documentele de care are nevoie pentru a se merge mai departe cu procedurile de judecata. Inca de la inceput, judecatorul nu pare sa le tina partea celor de la Apple, amenintandu-i pe avocatii companiei din Cupertino cu sanctiuni daca o sa iasa la iveala ca nu si-au aratat disponibilitatea sa ofere toate documentele solicitate. Ca un background legat de Lucy Koh – judecatoarea care va supraveghea acest proces, merita sa retineti ca ea i-a obligat pe Apple si de la Samsung sa ajunga la masa negocierilor in urma cu cateva saptamani.

Desi plangerea legata de acest subiect este destul de veche, iar singura scuza data de avocatii Apple este ca nu s-a dovedit nici o dauna concreta suferita de vreun utilizator de iPhone in legatura cu acest subiect, e placut sa vezi ca cel putin in cateva tari occidentale se prioritizeaza siguranta cetatenilor in defavoarea intereselor marilor companii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele